Мощен Левски продължи европейската си приказка! (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" надвиха Ружомберок с 2:0 и в реванша, изпуснаха разгром

Мощен Левски продължи европейската си приказка! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски спечели с 2:0 реванша срещу Ружомберок от първия квалификационен кръг на Лига Европа и с общ резултат 4:0 продължава в следващата фаза на надпреварата. Там "сините" ще срещнат победителя от двубоя АЕК Ларнака и Петрокъб. Кипърците имат аванс от 1:0 след първия мач.
 
Тази вечер, на "Герена", отново в герой за "сините" се превърна Давиде Мариани. Той вкара първото попадение, което донесе спокойствие в редиците на домакините. Левски категорично беше по-добър и пропусна да разгроми съперника си. Дебют за тима направиха две от новите попълнение - Здравко Димитров и Дени Алар. Австриецът дори се разписа.
 
Срещата се игра пред празни трибуни заради наказание на "сините". Левски все пак беше подкрепян от сериозна група деца, което е позволено от УЕФА.
 
 
Петър Хубчев направи една промяна в сравнение с мача преди седмица. Като титуляр започна голмайсторът Станислав Костов, който беше наказан за първата среща. Той смени Илия Юруков. Същите 11 започнаха и срещата в Русе срещу Дунав (4:1).
 
Гостите отправиха първия точен удар в мача. В 11-ата минута шут на Щефан Герец беше уловен от Миалн Миятович. "Сините" отговориха с неточен изстрел на Давиде Мариани, който получи пас от Костов, влезе в наказателното поле и стреля, но топката мина далеч от целта.
 
 
В 27-ата минута гостите стигнаха до нов шанс да поведат в резултата. Тихомир Костадинов подаде към непокрития Гал-Андрежли, който от точката за изпълнение на дузпа изпрати топката покрай вратата на "сините".
 
Левски поведе в 33-ата минута. Станислав Костов изведе отлично Станислав Иванов зад защитата на Ружомберок. Юношата на "сините" се опита да преодолее вратаря, който се хвърли в краката му и чукна топката и тя попадна в Давиде Мариани, който с едно докосване прати топката в мрежата – 1:0. Швейцарецът отбеляза четвъртото си попадение от началото на сезона.
 
 

 
До почивката Ян Масло стреля неточно с глава след центриране от корнер. Десет минути след подновяването на играта Гал-Андрежли беше изпуснат от Живко Миланов, влезе в наказателното поле и стреля, но покрай вратата. 
 
В 60-ата минута отлично включване на Иван Горанов отляво завърши с удар към вратата на Ружомберок, топката обаче мина встрани. Четири след това Миланов пусна по земя в наказателното поле за Паулиньо. Бразилецът стреля, но ударът беше блокиран от бранител на гостите.
 
 
Защитата на Ружомберок сгреши в 71-ата минута и Станислав Иванов подаде към Мариани, който стреля покрай Иван Крайчирик, но не уцели вратата. Последва чудесен шанс за Ружомберок! Удар на Стефан Герец като по чудо не се озова във вратата на Миятович.
 
Резервата Здравко Димитров на два пъти остана сам срещу вратаря на гостите, но не успя да го преодолее. Междувременно още едни пропуск за Ружомберок напрани Герец.
 
В 78-ата минута официален дебют за Левски направи Дени Алар, който в добавеното време отбеляза и първия си гол за "сините". Нападателят засече от въздуха центриране на Хали Тиам и топката влетя неспасяемо в мрежата на гостите.
 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЛЕВСКИ: Милан Миятович, Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов, Давиде Мариани, Станислав Иванов, Паулиньо, Станислав Костов
 
РУЖОМБЕРОК: Иван Крайчирик, Матей Чурма, Ян Масло, Михал Йонек, Александер Мойжиш, Тихомир Костадинов, Далибор Такач , Тварджик, Кристи Косе, Петер Гал-Андрежли, Стефан Герец

 
НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ПО МИНУТИ
 
 
90+3 КРАЙ НА МАЧА!
 
 
90+2 ГООЛ ЗА ЛЕВСКИ! В официални си дебют Дени Алар отбеляза страхотен гол. Нападателят засече от въздуха центриране на Хали Тиам и топката влетя неспасяемо в мрежата на гостите
 
 
83 -  Мариани,стреля от дистанция. Топката профуча на сантиметри край левия страничен стълб на Крайчирик
 
 
81 - Нов шанс за Левски и нов пропуск на Здравко Димитров!
 
 
78 - Официален дебют за Дени Алар, който заменя Мартин Райнов
 
 
75 - Здравко Димитров направи втори голям пропуск. Младокът отново остана очи в очи с Крайчерик, но и този път младият словашки страж спаси
 
 
73 - Хашек демонстрира отлична техника по фланга. Последва пас към непокрития Герец, който обаче пропусна да вкара
 
 
74 - Филип Тварджик излиза, Ондрей Новотни влиза
 
 
73 - Пореден шанс за Левски! Здравко Димитров опита да прехвърли Крайчирик, но вратарят успя да извади удара му в ъглов удар
 
 
72 - Смяна за Левски - влиза Паулиньо, излиза Илия Юруков.
 
 
71 - Защитата на Ружомберок сгреши и Станислав Иванов подаде към Мариани, който стреля покрай Крайчирик, но не уцели вратата
 
 
69 - Тихомир Костадинов е заменен от Хашек
 
 
67 - Гостите също правят смяна. Адам Бренкус влиза на мястото на Далибор Такач
 
 
66 - Тварджик от гостите е санкциониран с картон
 
 
64 - Миланов пусна по земя в наказателното поле за Паулиньо. Бразилецът стреля от, но ударът бе блокиран от бранител на Ружомберок.
 
 
60 - Отлично включване на Иван Горанов завърши с удар към вратата на Ружомберок, топката обаче мина встрани от целта
 
 
58 - Смяна в състава на Левски. Станислав Костов излиза, Здравко Димитров влиза, за да запише дебют със синия екип
 
 
55 - Гал-Андрежли е изпуснат от Живко Миланов, влиза в наказателното поле и стреля, но покрай вратата
 
 
50 - Жълт картон и за Гал-Андрежли, който реагира невъздържано след нарушение на Живко Миланов срещу него
 
 
48 - Жълт картон за Давиде Мариани
 
 
46 - Начало на второто полувреме!
 
 
45+1 - Край на първото полувреме!
 
 
43 - Ян Масло стреля с глава след центриране от корнер, топката минава встрани от вратата
 
 
33 - ГООЛ! Давиде Мариани бележи поредния си гол за Левски от началото на този сезон!
 
 
27 - Нов шанс за Ружомберок! Тихомир Костадинов подаде към Гал-Андрежли, който от точката за изпълнение на дузпа праща топката покрай вратата на "сините"
 
 
16 - Костов подава на Мариани, който влиза в наказателното поле и стреля по диагонала, но доста неточно
 
 
14 - Изстрел на Паулиньо рикошира в главата на съперников защитник и излезе в корнер. При изпълнението на ъгловия удар не се стига до голова възможност пред вратата на Ружомберок
 
 
 
12 - Първа опасност към една от двете врати! Герец елиминира Рейш и шутира, Миятович лови
 
 
6 - Топката е центрирана в наказателното поле на "сините". Капитанът на Ружомберок Ян Масло успява да играе с нея, но ударът му с глава е безкрайно неточен
 
 
1 - Начало на мача!
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки