Илиан Илиев се надява да "открадне" нещо от ЦСКА

Грандовете не обичат да правят грешни стъпки на свой терен, така че ще ни бъде доста трудно", заяви треньорът на Черно море

Илиан Илиев се надява да "открадне" нещо от ЦСКА

 Черно море гради нов отбор в движение и направи мечтан старт в efbet Лига след победа с 3:1 над Локомотив (Пд) в първия кръг. В събота обаче за варненци ще е по-тежко, тъй като гостуват на неудобния за всеки отбор в елита ЦСКА, който освен това ще е като ранен звяр след грешната стъпка у дома срещу Етър.

 
В интервю за „Петел” треньорът на „моряците” Илиан Илиев разкрива какво мисли за състоянието на ЦСКА, как иска да играе неговият тим и как да се противопостави на един от кандидатите за титлата.
 
 
 
- Г-н Илиев, ЦСКА изигра два слаби мача и ръководството привика играчите на разговор. Смятате ли, че има трусове и напрежение сред „червените” и доколко това ще им се отрази на представянето им в събота?
 
- Първо, ЦСКА игра много добре срещу Титоград и мисля, че леко подцениха следващия мач с Етър, докато в реванша в Черна гора, предвид резултата от първата среща, важното беше да преминат в следващия кръг на Лига Европа. ЦСКА запази отбора си и ядрото на състава, взе и нелоши футболисти. Така че никой не се заблуждава, че с два не толкова добре изиграни мача, в единия от които е имало и подценяване, не са във форма.
 
- След грешката срещу Етър ЦСКА сигурно ще е двойно по- надъхан, за да не стъпи накриво у дома за втори път поред?
 
- Грандовете не обичат да правят грешни стъпки на свой терен, така че ще ни бъде доста трудно, особено след загубените две точки на ЦСКА срещу Етър. Но ние ще направим всичко възможно да играем добре и да откраднем нещо.
 
- Това че ЦСКА е по-напред с подготовката от вас и отборът му е по-сработен от вашия, дава ли му предимство?
 
- Дайте да не обсъждаме подобни неща. Вече казах, че ни очаква труден мач и ние трябва да влезем в него подготвени, уверени и изключително дисциплинирани в дефанзивен план. Защото футболистите на ЦСКА са доста сработени и се познават много добре.
 
- Как трябва да играе Черно море, за да противодейства успешно на „червените”?
 
- Освен да сме дисциплинирани в дефанзивен план, когато имаме топката, трябва да я държим колкото се може повече, тъй като водещите отбори искат с минимум усилия да постигнат максимални резултати.
 
- Какъв ЦСКА очаквате да видите в събота?
 
- Не аз съм човекът, който да каже това. Аз очаквам нашият отбор да не повтори първите 20 минути срещу Локомотив (Пд), когато бяхме нервни. Да влезем по-спокойно в мача и да играем футбол. Защото, ние сме отбор, който обича да играе футбол и не обича да бяга след топката, и когато я губим бързо и не играем с нея, сме уязвими.
 
- След като се завърнахте на „Тича”, на „Армията” веднъж стигнахте до 0:0, а в другите мачове малко не ви достигна за точки. Готов ли е Черно море за пореден спектакъл в дома на армейците?
 
- Винаги съм казвал на момчетата, че ако отиваме с мисълта да не допускаме гол, да вкараме или да постигнем определен резултат, е грешка. Важното е да излизаме и да играем футбол, а резултатът ще е следствие на нашата игра. Ако ние не сме в добро състояние, не може да очакваме нищо добро. Ние трябва да сме готови да играем футбол и да се противопоставяме на всеки съперник с всякакви футболни средства.
 
- Видяхте ли грешки от първия мач с Локо, които не искате да повтаряте?
 
- Грешки всеки допуска, ако не се допускаха грешки, футболът щеше да е най-скучният спорт. Искам нашите грешки с времето да ги свеждаме до минимум.
 
- Макар че отборът ви още не е изграден, оптимист ли сте за Черно море след победата на старта в първенството?
 
- Това е само една победа в едно дълго първенство. Добре е да побеждаваш, добре е да вземаш три точки, но знаем, че във футбола освен победи, има и загуби, след които пък идва поправителен. В събота ще е обратното - ще опитаме да защитим нашата победа.
 
- Казахте, че търсите един-двама защитници, а някои от младите ви играчи могат да бъдат преотстъпени на други клубове. Има ли развитие по двата въпроса?
 
- Продължаваме да търсим нещо подходящо в защита, а младите продължават да не искат да отиват в други отбори и да стоят тук. Ако нашите таланти не променят решението си, не е изключено да се разделим с някои от тях.
Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки