Юрген Клоп: Сити отново са фаворит за титлата

"Не мисля, че щяха да успеят да съберат 98 точки през миналия сезон, а ние 97, ако не беше конкуренцията помежду ни", сподели мениджърът

Юрген Клоп: Сити отново са фаворит за титлата

 Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори за ползите от конкуренцията с Манчестър Сити във Висшата лига. Германецът определи шампионите като основен фаворит преди старта на новия сезон в Англия.

 
"Би било чудесно отново да се състезаваме с Манчестър Сити за титлата. Вече е ясно, че този клуб отново е основният фаворит във Висшата лига, впечатляващи са тяхната решителност и алчност за победи", коментира специалистът.
 
"Не мисля, че те щяха да успеят да съберат 98 точки през миналия сезон, а ние 97, ако не беше конкуренцията помежду ни. Преследвахме се един друг по време на сезона, оказвахме натиск един на друг и това доведе до добрите резултати", заяви Юрген Клоп пред Дейли Телеграф.
 
Ливърпул допусна само едно поражение през сезона, но това не му помогна да завоюва титлата през миналия сезон. Феновете на "червените" обаче бяха щастливи, след като тимът спечели Шампионската лига след успех на финала с 2:0 над Тотнъм.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки