Златен шанс за Берое, последен за Стойчо Стоев

Треньорът на Лудогорец може да бъде сменен дори и при победа под Аязмото

Златен шанс за Берое, последен за Стойчо Стоев
Тази вечер от 21:00 часа Берое приема Лудогорец под Аязмото. Съперниците влизат в битката от коренно различни позиции. Домакините са надъхани след добрата игра и успеха с 3:1 на старта на сезона срещу Ботев във Враца.
 
Срещу себе си ще имат разколебан опонент, понесъл редица тежки удари в двете си международни изяви. Такъв, чиито крака са подгънати и при следващо кроше може да се озове в нокаут. Проблемите в съблекалнята на разградчани лъснаха в сряда. Тогава на показ бяха извадени и игровите. А като към тях прибавим психологическите и кадровите, ще разберем, че всичко преди днешната битка е в полза на домакините, които са по-свежи и мотивирани да се докажат до краен предел.
 
След тежкия провал срещу Ференцварош (две загуби с по 1:2 и 2:3) и отпадането още в първия квалификационен кръг на Шампионската лига, най-горещата тема в Стара Загора е, докога ще запази поста си Стойчо Стоев. Въпросът с неговото освобождаване сякаш е "не дали, а кога". Засега от високите етажи на клуба пазят мълчание по темата, но то дебело подчертава, че от Разград се оглеждат за нов предводител.
 
И при провал под Аязмото присъдата на Стоев ще бъде изпълнена. Това изглежда предизвестено и уволнението може да бъде задействано дори при победа. За заместник на Стоев варианти са най-вече български специалисти. Под номер 1 в списъка изглеждаше, че е Димитър Димитров. Дали заради делото с Иртиш във ФИФА или за нещо друго, шансовете Херо да се завърне начело на отбора, с който спечели титлата през сезон 2017/18 и влезе и излезе от групите на Лига Европа, вече са значително по-малки.
 
Сред евентуалните кандидати се завъртя и името на бившия треньор на ЦСКА и националния отбор Любослав Пенев. Показалецът започва все по-силно да сочи към триото Илиан Илиев, Николай Киров, Александър Томаш. Първият е начело на Черно море и през пролетта вече отказа покана от Лудогорец. Вторият е без работа от края на месец май, когато бе освободен от Ботев Пловдив. Той е в полезрението на клуба от 2017 година, когато с канарчетата биха разградчани във финал за купата, а след това и за Суперкупата на България.
 
Никак не са за подценяване шансовете на човека, който... днес ще застане на пътя на Лудогорец - Александър Томаш. В последните 3 сезона той постигна стабилни резултати във Верея и Берое, показа, че може да надгражда и вече е готов за по-голямо предизвикателство. Затова няма да е изненада, ако от следващата седмица той смени работното си място. А днес Томаш ще има възможност допълнително да си вдигне акциите. Излязоха и информации, че сред кандидатите за треньор на орлите е сърбинът със словенски паспорт Славиша Стоянович. Бившият наставник на Левски обаче обяви, че засега остава начело на националния отбор на Латвия.
 
Берое и Лудогорец ще се вкопчат в битка тази вечер. При успех домакините ще натрупат доста дивиденти, ще дадат ясен знак, че този сезон наистина докрай ще преследват място в тройката. Постигнат ли го, то ще "ударят гонга" за треньора на разградчани. И някой друг ще трябва да ги вади от очертаващата се тежка криза.

 

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки