Михаил Вълчев: Давиде Мариани ще е новата звезда на Левски

В тима няма кой да чака младите футболистите да се развиват, публиката иска победи, допълни спецът

Михаил Вълчев: Давиде Мариани ще е новата звезда на Левски
Давиде Мариани се очертава като новата звезда на Левски за предстоящия сезон и на него ще се разчита най-много. Мнението е на легендарния нападател на тима от 80-те години на XX век Михаил Вълчев.
 
Пред празни трибуни в четвъртък вечерта Левски постигна втора победа в Лига Европа и трета поред от три мача под ръководството на Петър Хубчев. „Сините" надвиха за втори път словашкия „Ружомберок" с 2:0 в срещата реванш от първия предварителен кръг на втория по сила евротурнир.
 
Отново Давиде Мариани откри резултата в полза на столичани в 33-ата минута, а новата деветка на отбора Дени Алар, който дебютира десет минути преди края, откри головата си сметка за клуба в последната минута с красиво воле. Така „сините" продължават напред в турнира с общ резултат 4:0.
 
Другата седмица тимът от „Герена" гостува в Кипър, където ще се изправи срещу АЕК (Ларнака), който отстрани Петроклуб от Молдова след две победи с по 1:0.
 
„Под ръководството на Хубчев се вижда желание у играчите, движение по терена, отборът се прегрупира бързо и започва от дълбочина атаките си - коментира Мишо Вълчев. - От началото на сезона Мариани ми прави много добро впечатление и мисля, че ако продължи с това представяне, ще е новата звезда на Левски. Но да не забравяме и да не подценяваме още Горанов, Тиам, Станислав Иванов."
 
Според Вълчев е нужно треньорският екип да се оглежда в школата за собствени юноши, но не да взима такива на всяка цена.
 
„Имаме млади момчета, които са добри и ще се развиват при Хубчев. Много се говори за това, че трябва да се взимат собствени кадри, но за Левски това не е решение. Целите и амбициите на „Георги Аспарухов" са високи, а на момчетата им трябва време.
 
Затова са нужни опитни футболисти. Не всяка година школата дава нужните за първия отбор играчи, затова те трябва да се обиграват в други тимове. Публиката ни иска успехи и добра игра във всеки мач. Няма кой да чака футболистите да се развиват", коментира още легендарния голаджия.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки