ЖАЛКО: Малките "лъвове" загубиха финала на Евро 2019 по волейбол

Отборът на Мартин Стоев се бори юнашки пред френетичната публика в "Христо Ботев"

ЖАЛКО: Малките "лъвове" загубиха финала на Евро 2019 по волейбол

Волейболните ни национали до 17 години загубиха финала на Евро 2019 по волейбол. Пред над 2000 зрители в зала "Христо Ботев", които създадоха страхотна атмосфера, младите "лъвове" отстъпиха с 1:3 (-20, 23, -20, 13) на Франция. Да подкрепят отбора на Мартин Стоев бяха дошли министъра на младежта и спорта Красен Кралев и редица волейболни величия. 

 
Младите "лъвчета" играха силно срещу "петлите", които ни победиха в груповата фаза на турнира с 3:0 гейма и дадоха надежда, че родният волейбол ще има силно поколение след няколко години.
 
 
Мачът започна с предимство за Франция и няколко грешки на сервиз от страна на българите. Все пак момчетата на Мартин Стоев държаха интригата в гейма до последно, но в решителните моменти Франция спечели важните точки и затвори частта с 25:20. 
 
Вторият гейм бе много силен за България. След отлична игра на Алекс Николов и Гърков момчетата ни стигнаха до изравняване на геймовете след 25:23 точки. 
 
 
Третата част се разви по идентичен начин с първия гейм. Франция водеше в резултата през повечето време и след няколко груби грешки на нашия тим отново поведе след 25:20.
 
В четвъртия гейм се видя, че България имаше трудности и допусна Франция на дръпне в резултата. Момчетата ни не успяха да се отърсят от шока и не оказаха голяма съпротива в гейма, което доведе до успех за Франция с 25:13, а с това и европейската титла.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки