Сензациите в пресата: Божинов се разбра с Ботев (Враца)

Германец се пробва на „Лаута”, Бикел ще е десен бек срещу Осиек

Сензациите в пресата: Божинов се разбра с Ботев (Враца)

Най-интересните теми от българската преса днес, 22 юли:

 

“Тема спорт”: Божинов се разбра с Ботев (Враца)

 

Кметът на Враца u президент на местния Ботев Калин Каменов обяви, че клубът има договорка с Валери Божинов да подсили тима. Нападателят е дал съгласието си да се върне при врачани. През есента на миналия сезон той направи силни мачове за Ботев, които му донесоха трансфер в Левски. През лятото обаче Божинов се оказа ненужен за новия старши треньор Петър Хубчев и бе освободен. В момента футболистът се възстановява от контузия. Днес се очаква Божинов да изгледа на живо на двубоя с Витоша в Бистрица. Интересното е, че нападателят дебютира за Ботев Враца преди година именно срешу тигрите, като вкара за ремито 1:1 на 14 септември.

“Валери Божинов е с отбора в момента. Очакваме го да се оправи от контузията си. След това ще се присъедини официално. още не сме подписали договори, но сме се разбрали. имаме уговорка с него първо да се възстанови физически. Принципно имаме съгласието му, така че няма драми.. Кога точно ще е готов за игра още не можем да кажем. Лечението срок няма. Търсим още играчи. Знаем, че групата ни е малка. До края на трансферния прозорец ще вземем още футболисти. Селекцията не е приключила. Очакваме и Доминик Янков от Лудогорец, но в крайна сметка решението трябва да го вземе техния треньор Стойчо Стоев дали ще разчита на него. На драго сърце го очаквам при нас”, каза кметът Каменов.

 

„Меридиан мач”: Германец се пробва на „Лаута”

 

Халфът Ридел Монтейро тренира от вчера с Локо (Пд) и ще се опита да убеди треньора Бруно Акрапович, че има качества да помогне на тима. Той е роден в Хамбург и е израснал в Германия, като за последно е бил в четвъртодивизионния Ханза Люнебургер, който е част от Регионалната лига Север. Решаващо за оставането му на „Лаута" ще бъде представянето му в днешното занимание на „черно-белите", като към този момент шансовете не са в негова полза.

Монтейро има португалска кръв, като има двама братя - Лионел и Еудел, които също са футболисти и се подвизават в четвъртото ниво на немския футбол. Единият от тях има паспорти от Германия и Кабо Верде, а другият от Португалия. 

Роденият на 27 октомври 1996 г. Ридел е опция, с която да се засили конкуренцията в Локомотив и никой да не се чувства сигурен за мястото си сред титулярите. Той и Давид Малембана си говорят на немски в съблекалнята и с треньора Бруно Акрапович.

 

„Тема спорт”: Бикел десен бек срещу Осиек

 

Полузащитникът Жанио Бикел ще бъде десният бек на ЦСКА в предстоящия двубой с Осиек в четвъртък. Именно той замени Стойчо Атанасов още преди края на първото полувреме срещу Черно море. Публиката поде освирквания срещу бургазлията, а и той си изкара жълт картон. От щаба обясниха, че са направили смяната, тъй като Стойчо бил на ръба на изгонването. Бикел вече игра в 2 мача като десен бек - срещу варненци,както и в Подгорица в реванша с Титоград. Това е четвъртият пост, на който използват Бикел след номиналния му в средата на терена, отляво на отбраната и по десния фланг на атаката. Стойчо Атанасов пък най-вероятно ще остане извън групата за срещата с Осиек. Извън 11-те ще е и Тиаго. Португалецът игра много слабо срещу Черно море и на неговото място сред титулярите ще се завърне Фабрини.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки