Иван Стоянов: Левски е по-добре от ЦСКА, но Лудогорец пак ще е първи

На 36 се чувствам като на 20, може да сме в шестицата този сезон, уверен е играчът

Иван Стоянов: Левски е по-добре от ЦСКА, но Лудогорец пак ще е първи
Един от най-опитните футболисти на Етър Иван Стоянов даде интервю пред „Меридиан мач". С него разговаряхме два дни преди 36-ия му рожден ден. Освен за Етър той коментира и темите със ставащото на „Армията" и в Разград, където преминаха най-силните години от кариерата му.
 
- Иване, какво мислиш за мача ви с Левски? Заслужено ли взехте точка?
 
- Да, аз мисля, че си заслужихме точката. Смятам, че в големи периоди бяхме равностойни на Левски и на хората мачът им е харесал. Личи си, че Левски израства.
 
- Изненадахте приятно феновете ви като не загубихте от ЦСКА и Левски. Доста хора не очакваха от вас такъв старт. Вие очаквахте ли го?
 
- Вярно е, че малко хора очакваха да не загубим и двата мача, но ние си вярвахме и с много задружна и колективна игра успяхме.
 
- „Сините" или „червените" ти се видяха по-силни? Срещу кой от двата отбора ви беше по-трудно?
 
- Аз мисля, че Левски в момента са по-добре от ЦСКА. Вижда се, че при тях има подем, след като преодоляха първия си съперник в Лига Европа. Според мен от двата мача, срещу ЦСКА играхме малко по-добре. Срещу Левски се наложи повече време да се защитаваме, но не защото искахме, а защото те ни принудиха. Но и ЦСКА е рано да ги отписваме.
 
- Готов ли е според теб някой от двата отбора да спре Лудогорец за титлата?
 
- Да ти кажа - трудна работа. Иска ми се заради феновете първенството да е интересно и да има интрига до последния кръг както беше миналия сезон, но за мен Лудогорец си остава големия фаворит.
 
- Ти си играл и на „Армията" и в Лудогорец. Кой искаш да стане шампион този сезон?
 
- По-добре да не казвам, за да не настройвам никого срещу себе си. Нека, който е по-силен, той да спечели.
 
- Докъде може да стигне Етър този сезон?
 
- Ние си гледаме мач за мач. Всеки път излизаме за победа. Както видяхте и срещу ЦСКА и Левски беше така. Колективът ни е доста добър и не виждам защо да не подобрим класирането си от миналия сезон. Ако имаме късмет, можем да попаднем в шестицата.
 
- Какво се промени при Росен Кирилов в сравнение с това, което беше отборът при Красимир Балъков?
 
- Няма да сравнявам треньорите. И сега, и през миналия сезон отборът е почти същият. Напуснаха ни двама-трима добри играчи, но и тези, които дойдоха на тяхно място също са качествени. Ядрото се запази и затова смятам, че можем да надградим над представянето от миналия сезон.
 
- И в двата мача от началото на сезона влезе като резерва. Какви са личните ти цели с Етър и очакваш ли отново да си титуляр и да получаваш повече игрови минути?
 
- Аз вече не съм първа младост и смятам, че трябва да се дава път на младите. Но разбира се, че и на мен ми се иска да играя повече. Треньорът ще си преценява. Аз съм готов винаги да вляза да помогна.
 
- Спомена, че не си вече първа младост. След два дни (б.а. -утре) ставаш на 36. Как се чувстваш на тези години и ще играеш ли още дълго?
 
- Чувствам се като на 20. Тренирам наравно, без някакви проблеми от годините, така че чувствам се прекрасно и си пожелавам само да съм жив и здрав. Ако е така, може да поиграя още доста.
 
- Как ти се струва положението в ЦСКА и Лудогорец? „Червените" започнаха слабо сезона, а шампионите отпаднаха от Ференцварош в ШЛ. Къде са според теб проблемите на двата отбора?
 
- Първо искам не само на тях, а и на 4-те български отбора от сърце да пожелая успех в Европа. А за проблемите мога да кажа, че за съжаление ние българите обичаме след една загуба да изпадаме в крайности. За Лудогорец не мисля, че е станало нещо страшно. Ференцварош е добър отбор, а Лудогорец не игра толкова зле срещу тях. Определено нямаха шанс. При решителния гол топката излъга вратаря. Като реши да влезе топката - тя си влиза и няма какво да направиш. А за ЦСКА мога да кажа, че бейовете трябва да разберат, че не може само да се бие. Нормално е да има и загуби. Може би трансферната политика е грешна. Стойчо Атанасов беше нарочен за виновник, но той е един от малкото в отбора, който знае какво е ЦСКА. Много от чужденците не знаят, а са дошли за по 6 месеца да си прибират тлъстите заплатки. Това е моето мнение - вината не се търси на правилното място. Пожелавам им успех, дано нещата там се оправят. Мисля, че и в ЦСКА, и в Лудогорец проблемите не са треньорски. Всеки треньор трябва да получи минимум 6 месеца възможност да работи преди да се оценява.

 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки