ОБЗОР: БАТЕ взе минимален аванс срещу Розенборг (РЕЗУЛТАТИ+РЕПОРТАЖИ)

Ференцварош продължава похода си към групите на Шампионската лига

ОБЗОР: БАТЕ взе минимален аванс срещу Розенборг (РЕЗУЛТАТИ+РЕПОРТАЖИ)

Капитанът на БАТЕ Борисов Игор Стасевич стана герой за отбора си. Опитният халф вкара единия и подаде за другия гол при победата с 2:1 над Розенборг в среща от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Резултатът запозва шансовете и на двата отбора да продължат напред.

 
Стасевич се разписа от дузпа в 5-ата минута, отсъдена за нарушение срещу Волков. В средата на полувремето обаче Андерс Конрадсен изравни след пас на Вегард Еден Хеденстад. След почивката БАТЕ вдигна темпото и в 51-ата минута великолепно подаване на Стасевич изведе Максим Ставиш и той не сгреши.
 
В оставащото време Розенборг доминираше и имаше няколко възможности да изравни, но защитата пред вратаря Чичкан свърши добра работа.
 
Реваншът в Трондхайм е на 31 юли.
 
 
 

В същото време Ференцварош продължава похода си към групите на Шампионската лига. След двете победи над Лудогорец в първия предварителен кръг, днес унгарският първенец се наложи с 3:1 над малтийския Ла Валета и едва ли ще допусне грешка в реванша. Над всички за Фради беше звездата на тима Давиде Ландзафаме. Италианецът лекуваше контузия и игра само в последните минути на втория мач срещу Лудогорец, но тази вечер беше титуляр и вкара два гола.
 

РЕЗУЛТАТИТЕ: 
 
 
БАТЕ - Розенборг 2:1
 
ЧФР Клуж - Макаби ТА 1:0
Ференцварош - Валета 3:1
Марибор - АИК 2:1
Селтик - Ньоме 5:0
 
Цървена звезда - ХИК 2:0
Дъндок - Карабах 1:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки