Хубчев крачи към историята с изненада

Бившият треньор на националите може да стане първият дебютант с три победи, готви мохамед за титуляр

Хубчев крачи към историята с изненада
Треньорът на Левски Петър Хубчев има шанс да влезе в историята още с първите си три мача със „сините" в евротурнирите. Това може да се случи, ако той успее да спечели тежкото гостуване на АЕК Ларнака.
 
Това ще бъде трета поредна победа за него в Европа. С толкова не е започвал нито един треньор в историята на клуба. Отборът няколко пъти е стигал до толкова последователни победи, но те или са били с различен треньор или въпросните три мача не са били дебютни за съответния наставник, който е водил тима в тях.
 
Трябва да се отбележи и това, че ако Левски спечели в Кипър едва за втори път в своята история ще стигне до 4 последователни победи в Европа. Ако тази бъде постигната ще бъде трета за сезона, а в предишния Левски завърши с успех от 3:2 над Вадуц, макар и да отпадна.
 
Досега върхът в клубната история на „сините" е достигането до 5 поредни победи в Европа. Те се случиха през 2002 и 2003 година. През ноември 2002- а те отпаднаха от Щурм (Грац) след дузпи, но спечелиха мача в игровото време с 1:0. През следващата 2003- а пък започнаха с 4 последователни успеха - 4:1 и 2:0 над казахстанския Атирау, както и 1:0 и 4:0 над израелския Апоел Рамат Ган.
 
Така евентуалният успех над АЕК ще означава, че серията, която ще оформят „сините" ще бъде еднолично номер 2 в Европа в клубната им история.
 
Самият Хубчев е споделил пред хора от щаба си, че готви изненада със стартовия състав за мача срещу кипърци. Той възнамерявал сензационно да хвърли подписалият само преди два дни със „сините" Мохамед. Треньорът обяви на пресконференцията, че ганаецът е бил картотекиран в последния момент. Бившият играч на Хекен е направил и само една тренировка с тима.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки