Босовете на ПСЖ и Барселона преговарят лично за Неймар

Каталунците ще работят по евентуална сделка до 2 септември

Босовете на ПСЖ и Барселона преговарят лично за Неймар
Макар от Пари Сен Жермен да сложиха краен срок за сключването на сделка по евентуален трансфер на Неймар в Барселона, каталунците действат предпазливо, но уверено.
 
Вестник "Спорт" съобщава, че едва на 24 юли, седмица преди крайния срок, определен от ПСЖ, е бил осъществен първият контакт на най-високо ниво между ръководителите на двата клуба. 
 
На въпросната среща са присъствали президентите на испанския и френския шампион, съответно Хосеп Мария Бартомеу и Насер ал Хелайфи. На нея за първи път е бил заявен официалният интерес от страна на "блаугранас" към Неймар и босът е обявил, че би искал да бъде първият, с когото ще бъдат водени разговори, ако от ПСЖ решат официално да продават най-скъпия си играч. 
 
Макар това да изглежда малка крачка, всъщност е огромна, тъй като двата клуба са в студена война от дълго време насам и досега никога ръководителите им не са имали официална среща, дори и при осъществяване на трансфер. Досега контактите между тях винаги са били чрез упълномощени медиатори. 
 
Точно чрез такъв посредник от испанския клуб опипаха почвата около Неймар с първата си неофициална оферта миналата седмица, която включваше преминаването на Филипе Коутиньо и Иван Ракитич на "Парк де Пренс", както и добавка от 40 млн. евро. Тя беше отклонена от Насер ал Хелайфи, който закова цена от 300 млн. евро на южноамериканеца. 
 
Това разтапяне на ледовете между двата клуба се определя като позитивна стъпка за евентуалния трансфер на Неймар, като от Барса са категорични, че ще действат по евентуална сделка до 2 септември, когато затваря пазарът в Примера дивисион, а не само до 31 юли, докогато е посоченият от парижани срок за сделка.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки