Орлин Старокин: Левски да внимава

Екс левскарят посочи най-опасния футболист на АЕК Ларнака

Орлин Старокин: Левски да внимава
Македонският нападател Иван Тричковски е най-голямата заплаха за Левски от страна на АЕК Ларнака. Това заяви пред „България днес" бившият футболист на „сините" Орлин Старокин, който в момента играе за кипърския Алки (Ороклини).
 
Първият мач от втория предварителен кръг на Лига Европа е днес от 18,30 ч. в Ларнака.
 
„Левски го очаква тежък сблъсък - сподели Старокин. - АЕК е силен отбор, имат добри футболисти. Имат доста чужденци, предимно испанци, ако не се лъжа. Практикуват директен, атакуващ футбол. Стилът им е близък до испанския с комбинации, доста пасове, с бързи атаки по крилата. Разчитат на бързи и изненадващи подавания напред. Балансиран отбор са. Но ако Левски играе добре като отбор, може да се поздрави с победа. Искрено се надявам „сините" да отстранят АЕК. Най-опасният им футболист е Тричковски. Класен, комбинативен играч. Вкара доста голове миналия сезон."
 
Халфът добави, че голямо изпитание за „сините" ще е жегата в Ларнака. Мачът е от 18,30 ч., когато все още ще е много горещо.
 
„В тежест за Левски ще е голямата жега. Мачът ще е по време, когато е много топло и влажността е голяма. Играл съм на този стадион и е много тежко за футболистите. Едва се диша. Самият стадион е в една равнина и наоколо няма нито едно дърво. Не се усеща повей", обясни Старокин. Първенството в Кипър все още не е започнало. Затова АЕК е изиграл само два официални мача - с Петроклуб в предишния кръг от Лига Европа.
 
„АЕК е класен тим и са се подготвили за мачовете. Направили са каквото трябва, за да са в максимално добро състояние. Левски трябва да се пази най-вече от бързите контраатаки и пасове напред. АЕК умее много бързо да се прегрупира от защита в нападение и да изненадва противника", предупреди „сините" Старокин.
 
Той добави, че тимът от Ларнака не може да се похвали с огромна фенска маса.
 
„Имат привърженици, обичан отбор са в Ларнака. Подкрепят си тима, но не са така фанатизирани. Имат твърда група, която ходи на всички мачове. Не винаги стадионът е пълен. Далеч са от тези на ЦСКА и Левски, особено от „сините", разкри той.
 
Самият Старокин няма да може да присъства на мача заради тренировките с Алки.
 
„Няма да мога да съм на мача, за съжаление. Пазя много добри спомени от времето в Левски. Получих шанс за изяви. Прекарах много добри години на „Герена". Не толкова откъм резултати, колкото като емоции. Уважавам безкрайно много всички в Левски, завърши той.
 
Сините пътува до Кипър с късметлийския полет „1914", с който бе и до Словакия преди мача с Ружомберок. На самолета отново бе и „Л-то", което символизира клуба. От пилотската кабина се вееха два шала на „сините".
 
Те заминаха за Кипър с група от 19 футболисти. В последния момент от нея отпадна Ивайло Найденов. За сметка на това с картотека е новото попълнение Насиру Мохамед. Завръща се и Николай Михайлов.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки