Велика евровечер на "Лаута"! Локо надви Спартак (Търнава) с 2:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Димитър Илиев вкара два гола от дузпи, "черно-белите" мечтаят за Лига Европа

Велика евровечер на "Лаута"! Локо надви Спартак (Търнава) с 2:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Локомотив Пловдив направи прекрасен подарък на феновете си по случай 93-ата годишнина на клуба, побеждавайки с 2:0 Спартак Търнава в двубой от втория предварителен кръг на Лига Европа. И двата гола отбеляза капитанът на "железничарите" Димитър Илиев от дузпи, които пък бяха изработени от Момчил Цветанов, който направи много силен мач днес. Илиев откри резултата с точен удар от бялата точка в 39-ата минута, а след почивката (61) отново показа хладнокръвие при втория наказателен удар.

Реваншът е на 1 август, а крайният победител ще играе срещу продължилия от двойката Страсбург - Макаби Хайфа.




Първата по-интересно положение бе на сметката на гостите в 6-ата минута, когато след корнер Луков изби топката, но отбраната не успя да изчисти в предни позиции, след което кълбото бе върнато в пеналта и Таварес отправи опасен удар с глава, но за щастие на „черно-белите” в аут.



Пет по-късно пловдивчани бяха много близо до гола – карагарен задържа топката на десния фланг, пусна по земя за Ожболт и словенецът бързо отправи удар, който бе избит с усилие от Русов.

В 18-ата минута словаците организираха бърза контра, Ван Кесел бе изведен на чиста позиция, но Момчил Цветанов успя да се върне и да попречи на нападателя да нанесе точен удар, като Ван Кесел стреля покрай левия страничен стълб в аут.



В следващите минути и двата тима размениха по няколко атаки, но без да се стигне до възможност за откриване на резултата.

В 34-ата минута капитанът Димитър Илиев пробва далечен удар, но Русов отново бе на мястото си и спаси.

Четири по-късно „смърфовете” получиха правото да изпълнят дузпа. Момчил Цветанов бе фаулиран от Менич, а при последвалия 11-метров наказателен удар, капитанът Димитър Илиев не трепна и даде преднина на своя тим.



„Смърфовете” започнаха второто полувреме много агресивно, като за няколко минути направиха редица пропуски пред вратата на словаците. Първо удар с глава на Езе бе избит с усилие от вратаря, а малко по-късно Анте Аралица получи отлично подаване от Умарбаев, овладя на гърди и стреля в движение, но встрани от вратата.

В 59-ата минута Карагарен проби отдясно в наказателното поле, след което падна на земята след контакт с бранител, но реферът подмина ситуацията.



Секунди по-късно домакините получиха втора дузпа. Отново Момчил Цветанов бе по-бърз от бранителите на гостите и бе спрян непозволено от Оршула, за което реферът отсъди нова дузпа. Пак зад топката застана капитанът Илиев, като отново не показа колебание и прати в технично в долния ляв ъгъл, а вратарят Русов само изгледа кълбото.



„Смърфовете” не изпуснаха инициативата в следващите минути, като в 76-ата пловдивчани можеха да решат всичко с трети гол, но Ожболт се забави много след пас на Аралица и бе спрян при удара си.

Във финалните минути словаците се активизираха в предни позиции, но не успяха да пробият добре организираната отбрана на „черно-белите”.



Така Локомотив спечели първия двубой с 2:0, реваншът е на 1 август в Словакия.

СЪСТАВИ:

Локо Пд:
71. Луков, 6. Езе, 7. Цветанов, 9. Карагарен, 10. Умарбаев, 12. Ожболт, 14. Илиев (к), 20. Петрович, 34. Витанов, 50. Томашевич, 77. Аралица

Спартак Търнава:
31. Русов, 7. Оршула, 10. Дангубич, 12. Тешия, 17. Менич, 27. Халилович (к), 29. Месик, 33. Таварес, 36. Ловат, 44. Захуменски, 99. Ван Кесел

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Локо Пд - Спартак Търнава 2:0

90+5 Край на двубоя!
90 +5 Последна смяна в Локомотив, влиза Бахтич, заменен е Умарбаев.
90+5 Аралица получи в предни позиции, но сякаш футболистът на Локомотив нямаше достатъчно сили и бе надбяган от бранител на гостите.
90 Пет минути добавено време.
90 Жълт картон и за Малембана.
89 Захуменски получава жълт картон за остра реакция след отсъдено нарушение.
81 Опасност пред вратата на домакините, но първо се намеси Стивън Езе, след което и Димитър Илиев блокира удар.
80 Матош Турна заменя Таварес.
79 Георги Илиев заменя Ожболт.
77 Малембана влиза в игра на мястото на Карагарен.
76 Прекрасна атака на Аралица, последва комбинация с Ожболт, който обаче се забави много и ударът му бе блокиран от Халилович.
73 Неточен и прекалено силен уда на Халилович.
69 Втора смяна за гостите, влиза Келемен на мястото на Дангубич.
67Центриране в пеналта на Локомотив, Езе надскача всички и вади в тъч.
61 ГООООООЛ! Отново Димитър Илиев е безкомпромисен от бялата точка, домакините повеждат с 2:0!

60 Втора дузпа за Локомотив! И отново Момчил Цветанов е фаулираният играч, а Оршула получава и жълт картон.

59 Карагарен пада в наказателното поле, но главният рефер остана безмълвен.
59 Жълт картон за Стивън Езе.
57 Якубек заменя Ван Кесел.
56 Удар на Димитър Илиев от фаул, кълбото мина на метри от вратата.
54 Жълт картон за Месик.
52 Нов пропуск! Умарбаев центрира в наказателното поле, Анте Аралица си поведе с гърди и засече в движение топката, но позицията бе трудна и не успя да намери очертанието на вратата.
50 Центриране от фаул, Езе изскочи на далечната греда и нанесе удар с глава, топката се топна в земята и за малко да прехвърлио вратаря, който отклони в корнер.
50 Удар на Димитър Илиев от дистанция, в първия момент Русов не успя да улови, след което обаче бързо поправи грешката си.
46 Начало на второто полувреме.
45+1 Край на първата част!
45 Минута добавено време.
45  Далечен шут на Димитър Илиев, без опасност за гостите.
42 Удар на Ожблот от малък ъгъл, който обаче няма нужната точност.
39 ГООООООЛ! Димитър Илиев е точен от бялата точка! Локомотив повежда за радост на многобройната публика на "Лаута"!

38 Дузпа за Локомотив! Момчил Цветанов нахлу отляво в пеналта, бе съборен от бранител и съдията не се поколеба да отсъди дузпа!
34 Страхотен удар на Димитър Илиев от сериозна дистанция, стреляйки към левия ъгъл на вратата, но Русов отново успява да опази мрежата си суха.
30 Анте Аралица остана непокрит при корнер, получи топката на 10-ина метра от вратата, но не успя да нацели топката добре и ударът му с глава бе крайно неточен.
28 Корнер за Локомотив. Карагарен центрира, вратарят излезе и боксира, топката се отби в играч и стигна до Витанов, който обаче не успя да се възползва от подаръка и ударът му бе париран.
23 Нов корнер, след като футболист на Спартак нанесе опасен удар от воле, а Езе застана на пътя на топката и изби.
22 Нова важна намеса на Цветанов, чистейки в корнер при опасна атака на Спартак.
18 Ван Кесел бе изведен на чиста позиция, Момчил Цветанов успя се върне навреме и да притесни достатъчно нападателя, който стреля покрай левия страничен стълб.
14 Нов удар по посока вратата на гостите, този път го отправи Аралица, но отново Русов спасява.
11 Малшанс! Карагарен подаде за Ожболт, който без да се колебае шутира в близост до дъгата на наказателното поле, вратарят Русов обаче скочи и успя да отклони в корнер.
9 Неточен пас от корнер, насочен към Димитър Илиев.
6 Корнер в полза на Спартак. При последвалото центриране Луков излезе и изби. Топката обаче бе пусната в пеналта за Таварес, който засече с глава от линията на вратарското поле. За щастие над вратата.
2 Атака на домакините, но Момчил Цветанов губи много лесно топката в близост до пеналта.
1 Начало на двубоя!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки