ИЗВЪНРЕДНО: Феновете на Левски се сбиха със стюарди в Ларнака

Сблъсъци по трибуните още в първата минута на мача с АЕК

ИЗВЪНРЕДНО: Феновете на Левски се сбиха със стюарди в Ларнака

Изключително неприятно стартира първият мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа между Левски и АЕК в Ларнака.

Още в първата минута на срещата се стигна до напрежение на трибуните, след като „сините“ фенове се сбиха със стюардите на стадион „АЕК Арена“.

Все още не е ясно от какво бе продиктувано създалото се напрежение и защо се стигна до сблъсъците, които бързо бяха потушени от охраната в Кипър.

Novsport.com припомня, че УЕФА следи под лупа „сините“, които вече бяха наказани да играят два домакински мача на международната сцена без публика заради поведението на феновете по време на реванша срещу Вадуц от първия квалификационен кръг на Лига Европа през миналия сезон.

В края на двубоя тогава група привърженици от сектор "Б" нахлу в съседния сектор "В", а към тунела за прибиране на футболистите към съблекалнята полетяха откъртени седалки.

Наказанието бе поредно за Левски през последните години, тъй като година по-рано УЕФА разпореди затварянето на сектор "Б" срещу "Сутиеска" и празен стадион срещу "Хайдук" заради изстъпления срещу "Марибор".

През 2012 г. на стадион "Георги Аспарухов" бе издигнат плакат с имената на Ратко Младич и Аркан, а двубоят бе срещу босненския "Сараево". Реваншът премина при изключително висока степен на риск, а европейската централа санкционира "Левски" с 30 000 евро.

В момента "Левски" също е обект на разследване от Дисциплинарната комисия към УЕФА. Причината е, че агитката е издигна знаме със забранен символ по време на победата с 2:0 в първия мач от първия предварителен кръг на Лига Европа срещу "Ружомберок".

Затова и срещата с АЕК бе определена като рискова и съгласно местното законодателство до стадиона бяха допускани само привърженици с валидни билети и документ за самоличност, а от клуба призоваха феновете да подкрепят отбора без прояви на агресия, насилие, расизъм и ксенофобия, тъй като те могат да донесат допълнителни тежки наказания от УЕФА.

Това обаче не се случи и още в началните секунди на двубоя с АЕК се стигна до сблъсъци на трибуните.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки