Русенци се хвърлят на Царско село

Столичани ще се отпушват с офанзивен футбол

Русенци се хвърлят на Царско село
Днес от 18:30 часа в Русе Дунав приема новака в елита Царско село. Това е първият двубой от третия шампионатен кръг. Съперниците трябва да се хвърлят в здрава битка, защото имат много какво да доказват.
 
Домакините тръгнаха в първенството с две тежки загуби -1:4 у дома от Левски и 1:3 от Ботев Пловдив. Гостите пък все още не са вкарали гол в елита - на старта паднаха с 0:2 от Лудогорец, а след това направиха 0:0 с другия нов член на първенството - Арда.
 
Треньорът на Дунав Людмил Киров държи един коз в ръцете си за срещата. Ще може да пусне на терена новото попълнение Мартин Костадинов, който бе взет под наем от Черно море до края на сезона.
 
Иначе състава на Киров е къс и той няма да прави толкова много промени по него. Едва ли наставникът ще се откаже от схемата 3-5-2, което означава, че в нападение ще действат Ахмедов и привлеченият от Витоша Бистрица Стефан Христов.
 
От фен клуба на домакините разпространиха декларация, а в част от нея се казва: "Възможно повече хора да отидем на стадиона и да подкрепим нашите момчета. Да изразим позицията си именно на трибуните, а не в социалните мрежи! След края на работната седмица в петък какъв по-добър завършек от това да гледаш мач на Дунав в Русе".
 
Треньорът на Царско село Никола Спасов пък обеща, че тимът му ще играе офанзивно в Русе. Възможно е той да направи някои промени по единайсеторката си и на терена да се появят Борислав Балджийски и Сергей Георгиев, които да изострят играта на тима в предни позиции.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки