Ще бъде ли спасен Григор?

Андре Aгаси или ще извади българина от дупката, или ще го закопае още повече

Ще бъде ли спасен Григор?
Григор Димитров е тенисист, който знае какво е да бъдеш в короната на АТР. Българинът разбра, че ще бъде в нея през 2013 година, когато спечели първата си титла от тура в Стокхолм.
 
През 2017-а пък достигна върха си, достигайки до номер 3 в световната ранглиста, но за това ще стане въпрос малко по-късно. Последва свободното падане. В момента Григор е далеч от онова, което беше само преди две години и търси начин да се върне, като затова му помагат Радек Щепанек и Андре Агаси. Дали обаче това е правилният избор?
 
Ако погледнем кариерата на Димитров, ще видим, че той никога не се е задържал при един треньор за повече от три години. Димитров започна работата си с Агаси в края на 2018-а преди Мастърса в парижката зала „Берси".
 
 
Целта беше мощни резултати през 2019-а. До този момент те липсват и мнозина се питат дали изобщо ще се появят. Треньорският опит на Агаси не е голям, като заедно с Щепанек бяха за кратко в екипа на Новак Джокович. Това сякаш няма някакво особено значение, защото след раздялата си с Ник Болитиери Андре, също като Димитров, никога не е разчитал дълго време на един треньор.
 
Тандемът между двамата обаче ще се окаже печеливш според бившия наставник на Григор - Даниел Валведру.
 
„Те имат общи интереси. Мислят по един и същ начин, което няма как да не помогне. Все пак Андре има 8 титли от Големия шлем. Резултатите няма да дойдат веднага, но със сигурност Григор ще излезе от дупката", казва Валверду.
 
Каквото и да се говори, нищо не може да оправдае загубата на Димитров от световния №405 Кевин Кинг в първия кръг на турнира в Атланта. Това беше нечувано поражение, което няма как да не доведе до негативни последици. Въпросният Кинг не само записа първата си победа в основна схема на турнир от АТР, но и достигна до 23 възможности за пробив срещу най-добрия български тенисист.
 
 
Димитров бързо трябва да си спомни 2017 година, в която стигна до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия, спечели Мастърса в Синсинати и финалите на АТР в Лондон. А за да го направи, трябва Агаси да му помогне. Защото в противен случай дъното ще е още по-дълбоко. И нищо чудно скоро да говорим за Григор като за квалификант и все по-малко да си спомнят, че е бил номер 3 в света.

 

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки