Млад талант на Барса блести с два гола в контрола

Каталунците спечелиха с 2:0 спаринга с Висел Кобе, където в момента играе Андреас Иниеста

Млад талант на Барса блести с два гола в контрола

Испанският шампион Барселона записа първа победа във втората си контрола на японска земя. Каталунците спечелиха с 2:0 при гостуването си на Висел Кобе, където играе любимецът на феновете на “блаугранас” Андрес Иниеста. Попаденията за “лос кулес” бяха дело на 21-годишния флангови нападател Карлес Перес, който се разписа в 59-ата и 86-ата минута. Припомняме, че Барса игра без част от големите си звезди, които взеха участие в Копа Америка като Лионел Меси и Луис Суарес.

Ернесто Валверде отново заложи на новата придобивка Антоан Гризман в стартовия състав. До него в атака започнаха Алекс Коядо и Рафиня Алкантара. В центъра на защитата се появи 20-годишният Роланд Араухо. В състава на японците личаха имената на Андрес Иниеста, Давид Вийя и Сержи Сампер.

Домакините започнаха по-активно и първи застрашиха вратата на съперника. Иконата на Барса Иниеста отправи шут от около 22 метра и топката профуча опасно покрай дясната греда на Марк-Андре тер Стеген. В 13-ата Рики Пуч се възползва от грешка в защитата на Висел Кобе, но сам срещу вратаря стреля встрани от близката греда.

В 26-ата Серхио Бускетс опита да изведе Гризман, френският стрелец се измъкна на ръба на позволеното, но не успя да отклони и топката излезе до гредата в корнера. След последвалия ъглов удар Иван Ракитич получи кълбото в краката си, ала беше блокиран и не се възползва от разбъркването.

В 35-ата Ракитич шутира, топката се отклони от съперников футболист и напусна очертания в корнер. Минута по-късно Иниеста напомни какъв магьосник е с вълшебен пас, извел негов съотборник сам срещу Тер Стеген. Германският страж излезе навреме и спря опасността. В 43-ата Жорди Алба подаде в наказателното за Гризман, френският нападател се освободи с тяло, след което шутира неточно с първото си докосване.

За второто полувреме Ернесто Валверде пусна изцяло нов състав. Новото попълнение Френки де Йонг застана на позицията на опорен полузащитник. Секунди след подновяването на играта Жан-Клер Тодибо нацели греда след изпълнение с глава. В 59-ата “блаугранас” стигнаха до гол. Карлес Перес направи двойно подаване с Малком и сам срещу вратаря пусна топката между краката му за 0:1.

В 71-вата Карлес Аленя пропусна очи в очи срещу вратаря. Сержи Роберто отне топката и подаде към съотборника си, който не успя да надхитри вратаря. Пет минути по-късно Малком също нацели греда. В 86-ата Карлес Перес вкара страхотно попадение. Той шутира с левия крак, топката се отби в далечната греда и влетя в мрежата за крайното 0:2.

Следващата среща на Барселона е на 4 август на "Камп Ноу". Арсенал пристига в Каталуня в спор за трофея "Жоан Гампер".

Изненада! Жоржиньо може да напусне Арсенал в посока Барса

Поне така твърдят в Испания

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Испания и Бразилия с шоу на "Бернабеу"(ВИДЕО)

Мадрид видя класата на новото бижу Ендрик

Левандовски има мегаоферта от Саудитска Арабия

Предлагат му по 100 милиона евро годишно

Атлетико (Мадрид) не е готов да плати исканата от Юнайтед цена за Грийнууд

22-годишният футболист се представя силно за Хетафе

Барса готви продажба на Рафиня, иска поне 100 млн. евро за него

Крилото може да смени клубабар

Манчестър Юнайтед постави цена на Грийнууд

Вижте колко искат за него "червените дяволи"

Официално потвърдено: От Барса са отказали 200 млн. евро за Ламин Ямал

Това призна президентът на отбора Жоан Лапорта

Решено! Барса иска да задържи Кансело и Феликс за постоянно

И двамата са под наем при каталунците

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки