Млад талант на Барса блести с два гола в контрола

Каталунците спечелиха с 2:0 спаринга с Висел Кобе, където в момента играе Андреас Иниеста

Млад талант на Барса блести с два гола в контрола

Испанският шампион Барселона записа първа победа във втората си контрола на японска земя. Каталунците спечелиха с 2:0 при гостуването си на Висел Кобе, където играе любимецът на феновете на “блаугранас” Андрес Иниеста. Попаденията за “лос кулес” бяха дело на 21-годишния флангови нападател Карлес Перес, който се разписа в 59-ата и 86-ата минута. Припомняме, че Барса игра без част от големите си звезди, които взеха участие в Копа Америка като Лионел Меси и Луис Суарес.

Ернесто Валверде отново заложи на новата придобивка Антоан Гризман в стартовия състав. До него в атака започнаха Алекс Коядо и Рафиня Алкантара. В центъра на защитата се появи 20-годишният Роланд Араухо. В състава на японците личаха имената на Андрес Иниеста, Давид Вийя и Сержи Сампер.

Домакините започнаха по-активно и първи застрашиха вратата на съперника. Иконата на Барса Иниеста отправи шут от около 22 метра и топката профуча опасно покрай дясната греда на Марк-Андре тер Стеген. В 13-ата Рики Пуч се възползва от грешка в защитата на Висел Кобе, но сам срещу вратаря стреля встрани от близката греда.

В 26-ата Серхио Бускетс опита да изведе Гризман, френският стрелец се измъкна на ръба на позволеното, но не успя да отклони и топката излезе до гредата в корнера. След последвалия ъглов удар Иван Ракитич получи кълбото в краката си, ала беше блокиран и не се възползва от разбъркването.

В 35-ата Ракитич шутира, топката се отклони от съперников футболист и напусна очертания в корнер. Минута по-късно Иниеста напомни какъв магьосник е с вълшебен пас, извел негов съотборник сам срещу Тер Стеген. Германският страж излезе навреме и спря опасността. В 43-ата Жорди Алба подаде в наказателното за Гризман, френският нападател се освободи с тяло, след което шутира неточно с първото си докосване.

За второто полувреме Ернесто Валверде пусна изцяло нов състав. Новото попълнение Френки де Йонг застана на позицията на опорен полузащитник. Секунди след подновяването на играта Жан-Клер Тодибо нацели греда след изпълнение с глава. В 59-ата “блаугранас” стигнаха до гол. Карлес Перес направи двойно подаване с Малком и сам срещу вратаря пусна топката между краката му за 0:1.

В 71-вата Карлес Аленя пропусна очи в очи срещу вратаря. Сержи Роберто отне топката и подаде към съотборника си, който не успя да надхитри вратаря. Пет минути по-късно Малком също нацели греда. В 86-ата Карлес Перес вкара страхотно попадение. Той шутира с левия крак, топката се отби в далечната греда и влетя в мрежата за крайното 0:2.

Следващата среща на Барселона е на 4 август на "Камп Ноу". Арсенал пристига в Каталуня в спор за трофея "Жоан Гампер".

Шави: Позорно е, че няма технология на голлинията

„Не заслужавахме да загубим, играхме по-добре от Реал“, смята треньорът на Барса

Бетис надви Валенсия и влезе в зона "Европа"(ВИДЕО)

Севилци стигнаха до успех с 2:1 като гости

Селта надви Лас Палмас след рецитал на Аспас (ВИДЕО)

Галисийци се отдалечиха от изпадането

Анчелоти: Близо сме титлата, но Барса е много силен съперник

Италианецът не скри уважението си към каталунците

10 от Барса рухнаха срещу ПСЖ (ВИДЕО)

Вижте подробности

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

Белингам: Заради такива мачове пристигнах в Реал

Той не смята, че има фаворит в утрешния мач срещу Сити

Карлето зачеркна четирима играчи за следващия сезон

Вижте и кои са те

Хамес пред завръщане в Ла Лига

Валенсия и Бетис искат колумбийската звезда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки