ИСТОРИЧЕСКО! Арда взе първата си победа в елита след обрат над десет от Берое! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Новакът продължава феноменалното си представяне от началото на сезона, резерва герой в Пловдив!

ИСТОРИЧЕСКО! Арда взе първата си победа в елита след обрат над десет от Берое! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Новакът в елита на България Арда (Кърджали) продължава с отличното си представяне през този сезон и след като в първите си два мача взе две точки, днес победи с 3:1 Берое за историческа първа победа в efbet лига! 

На стадион "Локомотив" в Пловдив момчетата на Стамен Белчев направиха пълен обрат срещу старозагорци, които играха повече от едно полувреме с 10 души. В герой за Арда се превърна резервата Елиша Сам, който в рамките на две минути между 89-та и 91-та отбеляза победни два гола. 

Срещата започна по-активно за Берое и гостите откриха резултата при първата си по-сериозна опасност пред вратата на Арда. Василев получи шанс да центрира в наказателното поле, там Гаич се опита да изчисти топката, но тя стигна до Йосипович, който засече в мрежата на Караджов за 0:1. 

Четири минути по-късно удар на Минчев прелетя над вратата, но в 33-та Арда върна равенството. Атанас Кръстев получи топката в наказателното поле и подаде към Ховсепян, който беше точен за 1:1. 

Минути по-късно Никита Баранов влезе изключително грубо в краката на Бенгюзов и Кабаков веднага извади втори жълт и съответно червен картон на футболиста на гостите. 

След почивката Рубен Бригидо стреля отлично след много добра индивидуална игра, но топката мина на сантиметри от страничната греда.

В 59-та минута Кръстев се опита да изненада Перниш с директен изстрел от необичайна позиция, но стражът на Берое внимаваше. В 77-та минута Камбуров беше изведен очи в очи с Караджов, но стражът успя да скъси ъгъла и топката попадна точно в него. 

Три минути по-късно Бригидо отново намери Камбуров на чиста позиция, но нападателят отново пропусна шанса си. 

Така се стигна до 89-та минута, когато Деян Лозев намери с центриране в наказателното поле Елиша Сам и резервата преодоля Перниш с помощта на страничната греда за радост на феновете от Кърджали, пропътували разстоянието до Пловдив. 

Само две минути по-късно отново Сам беше точен, за да матира напълно гостите, отбелязвайки втория си гол и общо трети във вратата на Берое за крайното 3:1. 

Така Арда вече има 5 точки в актива си и се изкачи до третото място в класирането преди да са се изиграли всички срещи от кръга, а Берое остава 10-ти с 3 пункта. 

АРДА - БЕРОЕ 3:1
0:1 Йосипович 14
1:1 Бенгюзов 33
2:1 Елиша Сам 89
3:1 Елиша Сам 91

Стартови състави: 

АРДА: Караджов, Кръстев, Гаич, Стоев, Глишик, Бенгюзов, Мартинов, Ховсепян, Жоао Карлос, Лозев, Василев

БЕРОЕ: Перниш, Желев, Алкан, Цветков, Охене, Бандаловски, Василев, Йосипович, Баранов, Бригидо, Минчев

Стадион: “Локомотив”, Пловдив
Съдия: Георги Кабаков

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки