Гришо: Не искам вече да говоря за цели

Усещам, че навлизам в период, в който просто искам да съм добър и да стана още по-добър, каза още Димитров

Гришо: Не искам вече да говоря за цели
Григор Димитров даде интервю като част от реклама на минерална вода. Хасковлията говори по редица теми, включително за това кой тенисист смята за най-кисел и кой за най-велик. Освен това Гришо разкри каква суперсила би искал да има, както и сентенцията си в живота.
 
- Григор, какво е първото нещо, което правиш, след като се събудиш?
 
- Първото е да стана, да си оправя леглото, след това да взема душ. Обичам да ставам рано, преди всички останали да са се събудили. Подготвям се за деня и пия чаша кафе.
 
- Има ли нещо, което носиш винаги със себе си, където и да отидеш?
 
- Ракетите си, часовници, а сега и това (посочва водата).
 
- Какви са целите ти за тази година?
 
- До този момент годината е доста интересна. Не искам вече да говоря за цели, защото постигнах много от нещата, в които съм се целил. В момента вече всичко опира до това да стигна до следващото ниво на съревнование. Вече от 10 години съм професионалист и много хубави неща са ми се случили за този период. Усещам, че навлизам в период, в който просто искам да съм добър и да стана още по-добър.
 
- Каква щеше да е мечтаната ти работа, ако не бе станал тенисист?
 
- Не знам, никога не е имало друга опция. Може би екстремен спорт - мотори, състезателни коли - всичко, свързано със скоростта.
 
- Кажи ни кой е най-киселият на Тура?
 
- Боже, не знам. Всъщност знам, трябва ли да го засрамя? Би трябвало, Фабио Фонини понякога може да е кошмар. Говорил съм си с него в съблекалнята "Пич, защо? Всичко е страхотно, защо трябва да го правиш", а той ми отговаря просто "Съжалявам". Всеки от нас си има трудните моменти, така че не го виня.
 
 
 
- А кой е най-забавният и защо?
 
- Не бих отличил някого. Всички сме доста приятелски настроени един към друг, особено когато споделяме една съблекалня. Анди Мъри е от онези, които винаги се отнасят саркастично с всички. Младият американец Тиафо, срещу когото загубих наскоро, винаги ми харесва да се шегувам с него.
 
- Коя е сентенцията за живота, която всички трябва да знаят?
 
- Не трябва да е свързана с тениса, нали? Може би "Не вземайте живота твърде на сериозно".
 
- Кой е върхът на кариерата ти досега?
 
- Започвам от юношеските си години, когато спечелих Уимбълдън и US Open. Това бяха най-големите ми успехи, но също така и когато бях на 14 години и спечелих европейското първенство за юноши. Всъщност тогава започна всичко и тръгнах нагоре. Полуфиналите на Уимбълдън и Австралия при мъжете, после спечелих финалите в Лондон, което бе наистина неочаквано за мен, но също така и сбъдната мечта.
 
- Кой е най-голямото ти вдъхновение?
 
- Винаги е бил баща ми, той ми бе герой от дете. Да го видя как преминава през различни етапи от живота ми показа много. Колкото по-стар ставам, толкова повече се усещам, че приличам на него, за което не съм много щастлив, но шегата настрана - той е бил най-големият ми мотиватор, научи ме как да играя тенис. Майка ми също е в спорта, винаги сме си помагали.
 
- Кой е най-лошият ти навик?
 
- Не знам. Нямам отговор. 
 
- Кое е най-любимото ти предаване?
 
- "Приятели".
 
 
- Какво правиш, за да презаредиш след мач?
 
- Пия бутилка вода, след това преминавам през процеса - рехабилитация, душ, стречинг, да вкарам храна в тялото си и след това, каквото ми подскаже сърцето.
 
- Ако имаше суперсила, каква щеше да искаш да е тя? 
 
- Да летя.
 
- Кой е най-хубавият съвет, който си получавал?
 
- Не мога да кажа един конкретен, защото има доста хора около мен, които са ми като семейство и винаги ме съветват в трудни моменти, което е много полезно за мен.
 
- Кой е най-добрият тенисист за всички времена?
 
- От доста време се коментира този въпрос. Определени цифри показват, че това е Роджър Федерер, но има и още няколко тенисисти, които могат да постигнат повече. Едно от най-хубавите неща в този спорт е, че той се развива, тенисистите повишават нивото си, така че цифрите ще продължат да растат.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки