Кристиано: През следващите две години Юве ще триумфира в Шампионска лига

Вижте какво заяви Роналдо, след като получи поредната си награда

Кристиано: През следващите две години Юве ще триумфира в Шампионска лига

Кристиано Роналдо заяви, че Ювентус ще триумфира с Шампионската лига през следващите две години за първи път от 1996-та насам.

„Бианконерите“ имат седем загубени финали в най-престижния европейски клубен турнир – повече от всеки друг клуб в историята на надпреварата, като най-скорошните поражения са от 2015 и 2017, когато тимът бе надигран съответно от испанските грандове Барселона и Реал Мадрид. Отборът спечели за последно трофея през 1996 година, когато победи Аякс след изпълнение на дузпи в Рим.

Но 34-годишният футболист, който пристигна в Италия миналото лято след три последователни триумфа в турнира с Реал Мадрид, вярва че агонизиращото чакане ще приключи до 2021.

„Всяка година Ювентус, Реал Мадрид и Барселона са сред фаворитите, но само един печели в крайна сметка трофея от Шампионска лига“, сподели Роналдо за „Marca“, след като получи ново признание – наградата „Легенда“ за успешната си кариера като професионален футболист.

„Да вземем за пример Барселона – те инвестираха много пари за играчи в последните пет години, но не спечелиха Шампионска лига. Не става така. Юве се подсили отлично и е тим, който ще се бори както винаги за всички възможни трофеи, но всичко зависи от няколко фактора – жребият, групите, формата, контузиите, късметът. Но както винаги казвам, не може да бъдем вманиачени от Шампионската лига. Юве ще спечели надпреварата – ако не тази година, то тогава, да се надяваме, ще бъде през идната. В следващите две години, имайки предвид начина, по който работим и планираме, ние го заслужаваме. Притежаваме всичко необходимо, за да триумфираме в надпреварата“, допълни той.

Капитанът на Португалия отбеляза 28 гола във всички турнири миналия сезон, 21 от които в Серия А, където завърши зад Фабио Куалярела от Сампдория, Дуван Сапата от Аталанта и Кшищоф Пьонтек от Милан. Миналия сезон, Ювентус отпадна от Шампионската лига в четвъртфиналната фаза след поражение у дома от Аякс с 1:2, като победният гол за амстердамци бе отбелязан от новото попълнение на „Старата госпожа“ Матейс Де Лихт. /БГНЕС

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки