Жозе: Най-трудно за мен е да отказвам оферти за работа

Португалският тактик е без отбор, откакто Манчестър Юнайтед го уволни през декември

Жозе: Най-трудно за мен е да отказвам оферти за работа

Жозе Моуриньо настоя, че ще поеме клуб, където наистина го искат за мениджър.

Португалският тактик е без отбор, след като Манчестър Юнайтед го уволни миналия декември и го замени с Оле Гунар Солскяр.

Въпреки че вече имаше няколко оферти към себе си, бившият наставник на Челси, Реал Мадрид, Интер и Порто все още не бърза със завръщането си в треньорската професия.

56-годишният специалист настоя, че ще се завърне, само ако наистина бъде искан от дадения клуб. „Най-трудното нещо за мен е да кажа „не“ на всички предложения. Трябваше да работя, защото вътрешно, винаги съм импулсивен по отношение на работа. Ако имам възможността да работя, искам да кажа „Хайде да се захващаме“. Да откажа е нещо много, много, много трудно“, започна той за Sky Sports.

„Защо отказвам? Защото това не е предизвикателството, което искам. Но, с цялото ми уважение към предложенията, които получих от клубовете, искам да имам правото да избера хората, които са „Моуриньовци“ – както обичат да казват хората в Португалия, Испания и Италия – „Моуриньовец“ е човек, който е фен. Те искат да бъда там, където принадлежа, така че при мен не става въпрос да кажа „окей, ето имам тази оферта и ще я приема“. Трябва да бъда търпелив и да изчакам точната възможност, а тя отговаря на моето равнище като мениджър“, добави Моуриньо.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки