Рестартът се отлага! Гришо разгромен в Мексико (ВИДЕО)

Хасковлията ниже грешка след грешка, пада за малко повече от час

Рестартът се отлага! Гришо разгромен в Мексико (ВИДЕО)
Григор Димитров не успя да постигне втора поредна победа на турнира в Лос Кабос. Първата ни ракета загуби с 4:6, 2:6 от поставения под номер 2 в основната схема Гуидо Пея за малко повече от час игра.
 
Подобно на вчерашния си мач срещу Стийв Джонсън, Григор допусна твърде много грешки. Разликата беше, че днес срещу него имаше по-сериозен съперник, който се възползва от подаръците.
 
Нещата тръгнаха зле още в първия гейм, когато Гришо бе пробит. При 30:40 българинът реши да излиза на мрежата, но Пея веднага го наказа с минаващ удар и си осигури ранен аванс. 29-годишният аржентинец затвърди пробива, макар че Димитров имаше своите шансове за рибрейк. Пея обаче пласира два поредни удара с максимална дълбочина и поведе с 2:0.
 
Григор взе подаването си при втория си опит в надпреварата и като чели започна да напипва верния ритъм. Той продължи да е агресивен и дори върна пробива. Хасковлията използва любимия си бекхенд-слайс, за да изтласка Пея от основната линия, а последвалата грешка на аржентинеца означаваше 2:2. 
 
Малко по-късно обаче двамата танисисти отново си размениха ролите. В седмия гейм Пея извлече максимума от спада в представянето на Димитров. Хасковлията не избра точния момент за оспорване на съдийско решение, а това го разконцентрира и двойната грешка не закъсня. Останалото свърши отличният ретур на Пея и той поведе с 4:3. 
 
Аржентинският тенисист нямаше проблеми със затварянето на сета, като запази преднината си от гейм аванс. 
 
В началото на втория сет Григор тотално се срина. От 30:0 в своя полза той допусна да загуби следващите 4 точки и така се оказа изоставащ с пробив. Пея набързо поведе с 5:0, като обърна петия гейм от 0:40.
 
Пред угрозата да предаде сета на нула Димитров намери сили поне временно да върне интригата. Той прекъсна серията на съперника си с пробив, а при 2:5 взе първите две точки на сервис Пея. Два добри сервиса обаче върнаха увереността на аржентинеца и до обрат не се стигна.   
 
Григор Димитров допусна 7 двойни грешки срещу нито една на Пея. Двамата направиха по два аса, а българинът спечели само 36% от точките на втори сервис. Това беше общо трети двубой между Димитров и Пея, а балансът вече е в полза на аржентинеца - 2:1 победи. Предишната им среща беше в Индиън Уелс през 2017 година, когато Пея се наложи с 6:3, 7:6(4), а през 2015-а Григор спечели със 7:6(1), 6:4 във Вашингтон.
 
Въпреки загубата, най-добрият ни тенисист беше изпратен с аплодисменти от мексиканската публика.

 

Шиникова стартира с победа на турнир по тенис в Тунис

Глушкова отпадна след две победи в квалификациите

Гришо започва в Мадрид срещу чех

18-годишният Якуб Меншик победи Яник Ханфман с 6:4, 7:6 (3)

Надал отнесе тийнейджър на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Испанецът ще се изправи срещу Алекс де Минор във втория кръг

Две българки се класираха за четвъртфиналите в Анталия

Стаматова стигна и до полуфинал на двойки

Григор коментира емблематична победа над Джокович

Вижте какво каза българинът

Български успехи на тенис турнир в Скопие

Вижте подробности

Надал не знае дали ще играе на "Ролан Гарос"

"Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо"

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

Жалко: Вики Томова отпадна драматично в Мадрид

Най-добрата българска тенисистка загуби след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 от китайка

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки