Сензациите в пресата: Пинто не попадна в групата за мача с Осиек

Берое освободи защитник, „Герена" шокира гостите с боклуци

Сензациите в пресата: Пинто не попадна в групата за мача с Осиек

Най-интересните теми от българската преса днес, 1 август:

 

“Тема спорт”: Пинто не попадна в групата за мача с Осиек

 

Халфът на ЦСКА Рубен Пинто изненадващо не замина с отбора за Хърватия. През последните няколко дни той е тренирал пълноценно, но в крайна сметка отпадна от групата. Люпко Петрович заяви, че португалецът според него не е достатъчно добре подготвен за мача. Пинто не взе участие в двубоите с Осиек и Славия. Преди няколко дни пък се появи информация, че в клуба е пристигнала оферта за халфа, а освен това е имал и вирусно заболяване. Пинто е чужденец №3 по шампионатни мачове за тима с 89. Той бе привлечен през лятото на 2016-а.

С ЦСКА за Хърватия не отпътува и офанзивният халф Денис Давидов, което е по-скоро очаквано. Така той няма да вземе участие в пета поредна среща, като в последните 4 изобщо не попадна и в групата. Руснакът явно има да наваксва и с физическата подготовка, тъй като във вторник се готвеше извънредно във фитнеса заедно със Стойчо Атанасов, Раул Албентоса, Иван Турицов, Енрике Рафаел и Вив Соломон Отабор.

Десният бек Стойчо Атанасов също не тръгна с отбора, като той няма и картотека за двубоите с Осиек. В София останаха още юношите Мартин Смоленски и Митко Митков, както и Енрике.

 

“Тема спорт”: Берое освободи защитник

 

Берое освободи централния защитник Никита Баранов. Естонският национал бе изгонен при загубата от Арда (Кърджали) с 1:3. Той получи червен картон в края на първото полувреме, а след почивката кърджалийци стигнаха до обрат. Действията му са вбесили старши треньора Александър Томаш. От Берое действаха светкавично и привлякоха Виктор Генев. Баранов дойде в началото на годината и въпреки че бе със статут на титуляр, не бе особено убедителен в доста от мачовете на тима.

Снощи “зелено-белите” победиха сателита си Миньор (Раднево) с 2:1 в контрола. Спарингът бе организиран заради сигурното ново попълнение - Генев, и каращия проби гвинеец Ибрахима Конте. Бранителят се отчете с гол, с който изравни резултата, а преди това гостите поведоха още в първите минути на срещата. Победното попадение за Берое реализира Юлиан Ненов, който бе изпробван от Томаш на върха на атаката след почивката.

 

„Меридиан мач”: „Герена" шокира гостите с боклуци

 

Стадионът на Левски се превърна в тема номер 1 за кипърските журналисти след официалната тренировка на тима. Те бяха шокирани от състоянието на трибуните. И най-вече мръсотията по седалките в сектор В. „Феновете ни ще се окажат в доста неприятна ситуация, която не подобава за европейски мач. Шефовете на Левски явно не се интересуват от чистотата, която е в трагично състояние", написаха те и публикуваха куп компрометиращи снимки. Президентът на тима Андрос Карапатис пък изпълни обещанието си и пристигна в София. Той присъства и на тренировката.

„Със сигурност няма да е лесно. Дойдохме тук да търсим нашата игра. Не само аз, а всеки един в защитата, ще носи голяма отговорност. Знаем, че веднага ще започнат да ни атакуват, но ние имаме план как да се справим с това", заяви Даниел Мойсов.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки