Венци Стефанов: Като че ли не им върви на нашите отбори в европейските клубни турнири

Борисов работи правилно и помага на българския спорт, дано направи два нови стадиона, допълни босът на Славия

Венци Стефанов: Като че ли не им върви на нашите отбори в европейските клубни турнири
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира актуални теми от българския футбол.
 
Вчера "белите" привлякоха национала Галин Иванов, за което нашата медия съобщи първа. Тази вечер пък четирите български тима в Лига Европа излизат за своите реванши от втория квалификационен кръг на турнира. Същевременно изминаха три кръга от началото на сезона в efbet Лига и близо месец от срещата при министър-председателя Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров, на която Георги Домусчиев, Васил Божков и Гриша Ганчев дадоха дума за честен футбол. 
 
"Галин Иванов е добре дошъл в Славия, с него се разбираме с половин изречение и много бързо уточнихме завръщането му при нас. Галин много добре познава отбора, а и знае, че в Славия ще получи възможност за изява, която може да му донесе трансфер. Нашият клуб никога не е спирал никого за трансфер и винаги сме уважавали желанието на футболистите. Освен това Галин е умно момче, не е като някои, които избират хиляда лева в повече, но впоследствие си провалят кариерите. Целта пред Славия ли? На първо време сме си поставили за цел класиране в топ 6 на първенството", заяви босът на "белите" пред Sportal.bg. 
 
"Иска ми се всички български отбори да продължат в Лига Европа. Смятам, че Локомотив (Пловдив) е с най-големи шансове да го направи, а също така Лудогорец. При Левски положението е най-трудно. Като че ли не им върви на нашите отбори в европейските клубни турнири. Така ми изглежда на фона на представянето на отборите от другите държави. Пак казвам - дано довечера и четирите клуба от България преминат напред", продължи Стефанов. 
 
"До момента в шампионата има феърплей. Смятам, че премиерът Борисов викна собствениците на тези клубове, в присъствието на главния прокурор и вътрешния министър, за да му гарантират, че привържениците няма да бъдат използвани за вандалщини. И това също се спазва до този момент - не е имало хулигански изстъпления, което е важно за публиката. Няма вандали, няма наркомани. Едно време се събирахме само футболните хора, обещавахме си феърплей, честност, но някои още на вратата нарушаваха думата и започваха по своя начин", каза още шефът на Славия.
 
"За близо 30 години държавата не заби нито един пирон на някой стадион. Изключение е само премиерът Борисов. Всички други преди него нехаеха за спорта и футбола. Лучано смени едни седалки на "Васил Левски", удари една боя и сложи някаква дограма, но вижте какъв стадион направиха румънците. При нас - нищо не се направи дълго време. Сега Борисов се е заел, помага се на клубовете - за терени, осветление, школи. Това е пътят и заслужава адмирации. Дано се направят два нови стадиона, защото българският футбол има нужда от това. Борисов работи правилно и помага на българския спорт", добави Стефанов.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки