ОТЛИЧНО! Лудогорец показа класа и разкости Валур (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите стигнаха до 4:0 срещу исландците, мечтаят за Лига Европа

ОТЛИЧНО! Лудогорец показа класа и разкости Валур (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец се класира за третия квалификационен кръг на Лига Европа, след като надигра като домакин Валур с категоричното 4:0 и така продължава напред с общ резултат 5:1.

Българските шампиони не оставиха никакво съмнение в това кой е по-класен от двата тима и спечелиха с лекота реванша в Разград, макар да се добраха до равенство 1:1 в Рейкявик с гол в добавеното време на срещата.

Тази обаче бе доста по-различна, защото възпитаниците на Стойчо Стоев поеха инициативата от самото начало и не я изпуснаха до самия край. 

Затова помогнаха и ранните два гола, отбелязани от домакините на „Лудогорец Арена“, а след това „орлите“ направиха куп пропуски преди от пейката да се появи Якуб Швиерчок, разписал се на два пъти в рамките на две минути. 

Двубоят започна отлично за разградчани, тъй като те откриха резултата още в седмата минута. Тогава Жоржиньо проби по фланга и центрира прострелно към Дан Битон, който засече от движение и прати топката в мрежата – 1:0.

Второто попадение падна в 24-ата минута и отново след взаимодействие на две от летните попълнения на Лудогорец. Чибота намери с центриране на далечната греда връхлитащия Джордан Икоко и последният с летящ плонж удвои резултата. 

До почивката нови голове нямаше, като сериозен пропуск направи Битон. След нея Лудогорец продължи да пропилява изгодни възможности, но и да контролира играта.

Клаудиу Кешеру определено нямаше ден и пропусна два страхотни шанса в рамките на няколко секунди, докато по едно ключово спасяване преди и след паузата направи националният ни вратар Пламен Илиев. 

В 80-ата минута Якуб Швиерчок замени Кешеру и в 82-ата завърши майсторски страхотна контраатака на Лудогорец, за да оформи класиката, а само две минути по-късно вкара и още едно попадение след страхотен пробив на Антон Недялков за крайното 4:0.

В крайна сметка Лудогорец се поздрави със заслужен успех и ще играе в третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу уелския шампион ТНС. 

ЛУДОГОРЕЦ - ВАЛУР 4:0 (5:1 общ резултат)
1:0 Битон 7
2:0 Икоко 24
3:0 Швиерчок 82
4:0 Швиерчок 84

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Пламен Илиев, 3. Антон Недялков, 5. Георги Терзиев (к), 90. Рафаел Форстър, 22. Жордан Икоко, 44. Яцек Горалски, 12. Абел Анисе, 13. Мавис Чибота, 17. Жоржиньо, 8. Дан Битон, 28. Клаудиу Кешеру;
Треньор: Стойчо Стоев;

ВАЛУР: 1. Халдорсон, 2. Севарсон, 3. Йонсон, 6. Хедлунд, 7. Х. Сигурдсон (к), 8. Халдорсон, 9. Педерсен, 10. Кристин Сигурдсон, 19. Петри, 23. Сигурбьорнсон, 77. Барталстову;
Треньор: Олафур Йоханесон.

Стадион: „Лудогорец Арена”, Разград;

Съдия: Павел Орел (Чехия)

СТАТИСТИКА:


NOVSPORT.COM ПРОСЛЕДИ МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА, А ЕТО И КАК СЕ РАЗВИ ТОЙ:

90+4 - Край на мача! Лудогорец победи Валур с 4:0 в Разград и с общ резултат 5:1 се класира за третия квалификационен кръг на Лига Европа, където ще срещне уелския шампион ТНС.

90 - Четири минути добавено време.

88 - Тотален хаос в половината на гостите след корнера, вратарят им изпусна топката, но Швиерчок не съумя да се възползва. 

87 - Невероятен пропуск на появилият се преди секунди Лукоки, който бе изведен сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее – корнер за Лудогорец.

85 - Последна смяна в мача. Излиза Жоржиньо, влиза Лукоки.

84 - НЕВЕРОЯТНО!!! ШВИЕРЧОК С ВТОРИ ГОЛ ЗА ДВЕ МИНУТИ! Полякът завърши подобаващо отличен пробив на Антон Недялков и направи резултата 4:0.

82 - ГОООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Резервата Якуб Швиерчок оформя класиката след страхотна контраатака и майсторски удар от движение. Страхотно попадение на шампионите, които вече могат да мислят за следващата фаза!

80 - Втора смяна в Лудогорец. Неубедителният в този мач Кешеру е заменен от Якуб Швиерчок. 

75 - Корнер за Лудогорец, след който Икоко се засуети в пеналта и пропусна изгодна възможност. 

75 - Хубава атака на Лудогорец, но ударът с глава на Жоржиньо след двойно подаване с Кешеру бе спасен. 

74 - Пламен Илиев спаси удар с глава на Йонсон.

73 – Опасен удар на Недялков профучава покрай вратата на гостите. 

72 - Последна смяна в състава на Валур. Петри отстъпва мястото си на Омарсон.

71 - Заучено изпълнение на ъгловия удар води до нов такъв в полза на домакините. 

68 – Поредна добра атака на Лудогорец. Корнер за домакините след центриране на Икоко.

66 - Смяна и в състава на Валур – Олафур Финсен, вместо Кристин Сигурдсон.

63 - Първа рокада на Стойчо Стоев в мача. Вандерсон заменя Чибота в отбора на Лудогорец. 

60 - Страхотно спасяване на Пламен Илиев, който изби удар отблизо на Педерсен.

58 – Втори пореден фрапантен пропуск на Кешеру за по-малко от минута! Битон го изведе сам срещу вратаря и той опита да го прехвърли, ала не намери целта от десетина метра. Играта на румънеца днес определено не върви.

55 – Невероятен пропуск на Кешеру! Румънецът бе непокрит в пеналта и Дан Битон сложи топката на главата му от корнер, ала голмайсторът на Лудогорец направи по-трудното и не улучи вратата от непосредствена близост. 

55 - Икоко центрира към Жоржиньо – нов корнер за Лудогорец.

53 - Нов корнер за Лудогорец. Битон намери Анисе, ала неговият удар с глава премина над целта.

51 – След ъгловия удар не се стига до опасност, но Лудогорец проведе отлична многоходова акция и Неделяков подаде към Кешеру, чийто удар от близка дистанция обаче не бе точен. 

50 - Корнер за Лудогорец, след като Дан Битон се засуети в пеналта, вместо да стреля от изгодна позиция.

50 - Трети жълт картон за гостите. Получава го капитанът им Хаукур Сигурдсон.

48 - Нарушение срещу Жоржиньо в средата на терена. След това потърпевшият бе изведен хитро, но при центрирането му топката е напуснала очертанията на терена.

46 - Айнарсон заменя титулярния страж Халдорсон.

46 - Начало на втората част.  Вратарска смяна в състава на гостите.



45+2 – Край на първото полувреме! Лудогорец се оттегля на почивка с аванс от 2:0 и 3:1 в общия резултат. Точни преди почивката бяха Дан Битон и Джордан Икоко.

45 – Две минути добавено време за първата част.

45 - Малшанс за Лудогорец! Дан Битон стреля от границата на пеналта, но топката се отби в крака на Кешеру и излезе в аут. 

45 – Страхотна контраатака на Лудогорец. Кешеру изведе Жоржиньо и той се справи с двама защитници, за да остане сам срещу вратаря, ала последният протегна крак и парира изстрела му по земя, който не бе особено силен. 

44 - Сега Сигурдсон получи в наказателното поле на Лудогорец и опита центриране, но Анисе го блокира – корнер в полза на Валур. Пламен Илиев не бе убедителен, претендира за нарушение, но в крайна сметка Недялков чисти в тъч.

42 - Антон Недялков пробва далечен изстрел, но неточно.

40 – Корнер в полза на Лудогорец. Кешеру пробва да вкара директно гол, но вратарят на гостите изби в нов ъглов удар, след който защитник на Валур чисти с глава към центъра на терена.

35 - Вторият жълт картон също е за футболист на гостите, получава го Кристиан Халдорсон, който задържа опонент в опит да спре контраатака на Лудогорец. 

34 – Патрик Педерсен от Валур получава първия жълт картон в мача заради оспорване на съдийско решение.

30 – Чибота опита удар, но не успя добре да намери топката и тя излезе в аут.

24 – ГОООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ – 2:0! Чибота центрира към далечната греда и Джордан Икоко с плонж удвоява резултата!

21 – Корнер в полза на Лудогорец, ала след центрирането вратарят на Валур сигурно боксира. 

20 – Кешеру имаше шанс да стреля, но вместо това опита извеждащ пас към Жоржиньо, който бе разгадан от защитата на гостите.

19 – Гостите опитаха да контраатакуват, но Халдорсон е в засада. 

16 - Поредна добра атака на Лудогорец. Чибота опита хитър извеждащ пас към Жоржиньо, но в последния миг играч на гостите изби в корнер. Домакините се опитаха да отбележат директно от ъгловия удар, но вратарят на Валур внимаваше. 

14 – Нищо опасно след ъгловия удар – защитата на Валур се справи. 

13 – Нова отлична възможност за Лудогорец! Форстър намери Чибота със страхотен дълъг пас, а последният намери Жоржиньо и той отправи опасен изстрел, ала вратарят на гостите изби в корнер.

9 - Жоржиньо отправи опасен удар, преминал на сантиметри от гредата, но след това е фаулиран и има нужда от лекарска помощ. Веднага след това той е на крака и чака разрешение да се появи в игра. 

7 – ГООООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ – 1:0!!! Дан Битон откри резултата, след като засече центриране на Жоржиньо отдясно. Така двете летни попълнения на разградчани им дават предимство в сблъсъка!

5 – Страхотна възможност и за Кешеру, който се размина на сантиметри от това да засече в мрежата прострелно центриране на Чибота.

4 – Невероятен пропуск на Валур! Сигурбьорнсон остана сам срещу вратаря Пламен Илиев и го преодоля, но в последния миг Горалски изчисти от голлинията. Последва тъч и удар с глава, отразен от вратаря на Лудогорец. 

3 – Дан Битон отправи първия точен удар, ала в ръцете на исландския вратар.

2 – Лудогорец направи две атаки за 93 секунди! При втората Чибота свали с глава към Клаудиу Кешеру и румънецът опита атрактивен изстрел, но прати топката покрай вратата. 

1 - Начало на мача!

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Защитник на Лудогрец е №1 в Европа

Фон Витри има най-много асистенции през сезона до момента

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки