ОФИЦИАЛНО: Арсенал счупи трансферния си рекорд

„Топчиите“ плащат 72 милиона паунда на Лил за Никола Пепе, той взе №19 и коментира сделката

ОФИЦИАЛНО: Арсенал счупи трансферния си рекорд

Арсенал счупи трансферния си рекорд, след като плати 72 млн. паунда на Лил и представи официално Никола Пепe.

24-годишният футболист вкара 23 гола в 41 мача за „песовете“, които ще получат 20 милиона от сумата сега, а останалите 52 милиона - на траншове през следващите пет сезона.

Точно за толкова подписа и Пепе, който вече е най-скъпият трансфер на „топчиите“, чиято рекордна покупка до момента бе Пиер-Емерик Обамеянг (56 млн. паунда).

"Пепе е високо ценено и талантливо крило, което бе желано от много топ отбори в Европа. Привличането на флангови футболист от такава висока класа бе една от основните ни цели за този трансферен прозорец и аз съм много доволен, че успяхме да го привлечем. Той ще ни донесе скорост, сила и креативност, както и още много голове", заяви мениджърът на Арсенал Унай Емери, а самият футболист също коментира трансфера, след като позира с фланелката с №19.

"Когато разбрах, че ще дойда в Арсенал, незабавно си помислих за всички френски футболисти, които са играли тук. Помислих и за световния шампион Месут Йозил, за Александре Лаказет, за Пиер-Емерик Обамеянг и много други. Тези играчи излязоха в съзнанието ми, защото обичах да ги гледам, докато бях в Лил. Освен това съм играл срещу Лаказет във Франция. За мен ще бъде чест сега да бъдем съотборници."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки