Илиан Илиев: Очаквам с подкрепата на публиката да победим Славия

"Настроението е понижено, тъй като заслужавахме да победим Етър", сподели треньорът на Черно море

Илиан Илиев: Очаквам с подкрепата на публиката да победим Славия

 Черно море тръгна мощно в efbet лига и след третия кръг е на трето място в класирането. Тази вечер „моряците” ще опитат да запазят челната си позиция с победа над Славия в своя храм „Тича”.

В интервю за „Петел” треньорът на варненския тим Илиан Илиев разкрива каква е обстановката в отбора след малшанса срещу Етър и своите очаквания за предстоящия сблъсък с „белите”.
 
 
- Г-н Илиев, какво беше настроението в тима през седмицата, след като късметът ви обърна гръб и се разминахте с трета победа поред? 
 
- Настроението е понижено, тъй като заслужавахме да победим Етър. Но гледаме напред, защото следващият двубой няма да е по-лек от предния.
 
- Държахте мача с Етър в ръцете си и може да се каже, че изгубихте две точки. Премина ли разочарованието сред вашите играчи?
 
- Нормално е да има разочарование. Липсваше ни концентрация в двете фази, защото ако бяхме по-концентрирани в дефанзивен план, можеше да не допуснем гол. Гледали сме подобни мачове, които завършват 1:0. Съжалението е голямо, след като ни изравниха с един удар и половина, но това е част от футбола и ще ни е като обеца на ухото.
 
- Как оценявате играта на гърка Хантакиас, който за първи път излезе титуляр и вкара първия си гол със „зелено-бялата” фланелка?
 
- Той е много емоционален, но трябва да е по-спокоен и уравновесен, тъй като най-добре за един защитник е, ако помогне на отбраната и вратаря да не допуснат гол.
- Тази вечер приемате Славия. Ще се върнете ли към победите?
 
- Те запазиха отбора, имат опитни изпълнители и няма да е лесно. В предното първенство ни излъгаха с малко, но ефикасни атаки. Уважаваме ги, но се надявам да се представим на нивото от предните мачове и с подкрепата на публиката да победим.
 
 
 
 
- Като казахте публиката, вашето желание е да играете добре и тя да се върне на трибуните. Получава ли се до този момент?
 
- Щом срещу Етър имаше близо 5000 души, това е добър атестат за нашата работа.
- Г-н Илиев, след равния с Етър си позволихте остри реплики срещу съдията Чинков. Какво имахте предвид?
 
- Крайно време е съдиите да разберат, че те са назначени да помагат в мачовете, а не да се превръщат в главни действащи лица. С Чинков ние трудно бием, хубавото е, че ни свири миналата седмица и няма да е съдия срещу Славия.
 
- Виктор Попов изтърпя наказанието си, а Хантакиас се справи срещу Етър. Прави ли това по-труден изборът ви за защитата срещу Славия?
 
- Дай Боже, да имам само такива „проблеми”. Аз съм спокоен, защото всички наши футболисти имат потенциал и който влезе в игра, се раздава напълно и дава това, което очакваме. 
 
- Кога Дани Кики ще изригне с екипа на Черно море?      
 
- Дани е футболист с безспорни качества и когато дойде момента, в който да влезе на терена и да помогне на отбора, ще го направи. Както Дани, така и всички останали.
Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки