Сензациите в пресата: Левскарите се скриха в миша дупка след резила, Тиам виси за ЦСКА

Бруно ще прави промени за Лудогорец, Ботев Пд предлага нови договори на двама и още…

Сензациите в пресата: Левскарите се скриха в миша дупка след резила, Тиам виси за ЦСКА

Сензациите в спортната преса днес, събота, 03 август 2019 година:

„24 часа“: Левскарите се скриха в миша дупка след резила

Футболистите на „Левски“, участвали в историческия резил с АЕК (Ларнака), не събра минимална доза кураж, за да каже поне „извинявайте“ на страдащите дълги години „сини“ фенове. Нито един играч не пожела да каже и дума след 0:4 от кипърците насред „Герена“ и общото 0:7 в двата мача. Всички се изпокриха. Минаваха покрай чакащите ги журналисти, изнизвайки се също толкова безславно, колкото и отборът приключи участието си в Европа. С такъв общ резултат в два евромача „Левски“ не бе отпадал в историята си, а АЕК (Ларнака) е вторият отбор, разбил „сините“ 4:0 на „Герена“ след „Лацио“ в груповата фаза на Лига Европа през 2009 г. Досега най-срамното отпадане на „Левски“ след 2 мача бе от 1974 г. - 1:7 от унгарския „Дожа“. Единственият от клуба, който говори след 0:4 от АЕК в София, бе старши треньорът Петър Хубчев, който по задължение трябва да коментира двубоя. 

„Тема спорт“: Бруно ще прави промени за Лудогорец

Треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович възнамерява да направи някои промени по състава за неделния сблъсък с Лудогорец. На босненския специалист ще му се наложи да ротира тима, за да бъде той свеж в четвъртък, когато на "Лаута" ще гостува Страсбург. Преди това обаче черно-белите посрещат родния шампион. Мачът е в неделя, 4 август, от 21:00 часа. Най-вероятно като титуляр срещу разградчани ще започне Георги Илиев. Халфът се появи като резерва срещу Спартак Търнава и присъствието му веднага се усети. Очаква се на терена да бъде и Умарбаев, който се включи силно в Словакия.

„Тема спорт“: Тиам виси за сблъсъка с ЦСКА

Халфът на Левски Кали Тиам ще бъде извън терените между три и четири седмици. Това означава, че дефанзивният халф може да пропусне дори сблъсъка с ЦСКА. Дербито на националния стадион е в осмия кръг. То ще се играе на 1 септември, неделя, от 17:45 часа и ще бъде предавано пряко по Диема спорт. От Левски обявиха, че Тиам вчера е преминал прегледи, но му предстоят още такива.

„Меридиан мач“: Пиргов и Филипов остават в Ботев Пд

Треньорът на Ботев (Пд) Желко Петрович е поискал от ръководството на клуба да бъдат предложени нови договори на двама от основните футболисти в защита. Става дума за централния бранител Димитър Пиргов и десния бек Филип Филипов, на които контрактите изтичат в края на сезона. Очаква се преговорите с двамата да бъдат финализирани бързо и договорите им да бъдат подновени до десетина дни. Припомняме, че наскоро с Ботев преподписа друг защитник - Кристиан Димитров, който е трансферна цел на няколко родни и чужди клуба, а новият му договор стопира апетитите към него. Иначе не се очаква Желко Петрович да прави генерални промени около състава за гостуването на Етър. Той най-вероятно ще заложи на почти същата единайсеторка като тази, с която Ботев падна с 1:3 на „Герена“. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки