Сензациите в пресата: Викат Митко Илиев в националния отбор

Италианци се подсилват със защитник на Славия, Берое подписва с гвинееца Конте,

Сензациите в пресата: Викат Митко Илиев в националния отбор

Най-интересните теми от българската преса днес, 5 август:

 

„Тема спорт”: Викат Митко Илиев в националния отбор

 

Отличното представяне на капитана на Локомотив Пловдив Димитър Илиев не е останало незабелязано от националния селекционер Красимир Балъков. Затова и универсалният футболист ще попадне в плановете му за предстоящите два мача на трикольорите през следващия месец. На 7 септември България гостува на митичния "Уембли" срещу Англия. Двубоят е от европейските квалификации. 3 дни по-късно селекцията ни ще играе контрола срещу Eйре. До момента тимът ни има 2 равенства и 2 загуби за Евро 2020. Ремитата бяха 1:1 срещу Черна гора в София и 1:1 срещу Косово в Прищина. В тези две срещи отборът бе воден от Петър Хубчев, който след това се раздели с БФС, за да поеме Левски. Красимир Балъков дебютира начело на националите на 7 юни с поражение 1:2 от Чехия в Прага. Три дни по-късно избраниците му загубиха с 2:3 от Косово на "Васил Левски".

Димитър Илиев се представя много силно от началото на сезона. Той е ползван както в халфовата линия, така и в нападение. До снощния мач с Лудогорец Илиев имаше 3 срещи за първенство, като в тях бе вкарал 3 гола - 2 в мрежата на Славия за успеха с 3:2 на "Лаута" и 1 в тази на Ботев Враца в гостуването, което бе спечелено с 4:1. Освен това той реализира две дузпи срещу Спартак Търнава - за 2:0 в Пловдив, и помогна много на черно-белите да се класират за третия квалификационен кръг на Лига Европа, в който ще срещнат френския Страсбург. Досега в кариерата си Димитър Илиев няма мач за националния отбор.

 

„Тема спорт”: Берое подписва с гвинееца Конте

 

Берое ще подпише договор с офанзивния халф Ибрахима Конте, който пристигна в отбора през миналата седмица. Това стана ясно, след като заралии победиха Дунав с 2:0 в събота вечер. 28-годишният гвинеец е оставил добри впечатления в заниманията. Спортният директор на Берое Валентин Грудев заяви, че африканецът ще парафира контракт. Треньорът Александър Томаш пък направи любопитен коментар за играча: "Разговарях с Конте. Той каза правилните неща, дава вид, че има правилната нагласа. Надявам се обаче да не казва това, което искам да чуя, а да е искрен в своите думи".

Конте действа еднакво добре зад нападателя и по двата фланга. Основният проблем при него е, че не е играл на професионално ниво от година и половина. Последното му участие е на 4 февруари 2018 г. за Остенде срещу Зулте-Варегем - едва 2 минути. В последствие Конте е изпратен във втория отбор на Остенде, но се разделя с клуба едва през март 2019-а. Белгийците съобщават, че той преминава в казахстанския Актобе. За Конте обаче няма данни да е играл за този тим и явно трансферът е пропаднал. Грудев не пожела да назове причините, поради които гвинеецът няма участие толкова отдавна: "Ще кажа само, че не е по негова вина", коментира Грудев.

Конте има доста солидна визитка със 175 мача, 10 гола и 14 асистенции в елита на Белгия. Той е юноша на Гент, като в Джупилер лигата освен за този отбор (2009-2013) е играл също в Зулте-Варегем (2013-2014), Андерлехт (2014-2016), Остенде и Ваасланд-Беверен. Най-силният му сезон е 2013/14 г. в Зулте, когато записва 37 мача и 3 гола. В Андерлехт има 24 участия и 2 гола през 2014/15 г., но после става жертва на голямата конкуренция в гранда. През лятото на 2016-а преминава в Остенде, който го желае още от 2015-а. В този тим обаче Конте записва едва 17 участия и 410 минути, като вкарва 2 гола. Преотстъпен е във Ваасланд-Беверен, където играе само 5 пъти.

Конте има доста солиден опит на международно ниво. За националния тим на Гвинея е записал 14 мача, но не е играл от октомври 2017 г. (при 1:4 от Тунис). В евротурнирите пък е с цели 32 мача и 3 гола, като най-много са участията му за Зулте-Варегем -14, за Андерлехт има 10, а за Гент - 8. Играл е в групите на ЛЕ за Зулте през 2013-а. Последното му евроучастие е 23 минути за Андерлехт при 1:3 от Шахтьор Донецк в Украйна на 10 март 2016 г. в ЛЕ.

 

„Меридиан мач”: Италианци се подсилват със защитник на Славия

 

Италианският втородивизионен Венеция иска да привлече защитника на Славия Андреа Христов, съобщава tuttomercatoweb. Почти сигурно „белите"ще пуснат играча си под наем в тима от красивия град. Това няма да е първата подобна авантюра на Христов на Апенините. През зимата Андреа премина под наем в Козенца, но се върна след изтичане на половингодишния срок на сделката. Медията не съобщава каква сума предлага Венеция за 20-годишния футболист. През миналия сезон отборът запази мястото си в Серия Б след баражи. В Италия играе и братът на Андре а Христов - Петко, който е във Фиорентина.

 

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки