Сайтът на Европейската атлетика посвети материал на Ивет Лалова

В специалния материал е отделено място и за другите български звезди

Сайтът на Европейската атлетика посвети материал на Ивет Лалова

Броени дни преди началото на Европейското отборно първенство от II лига във Вараждин, на което България ще участва с всичките си звезди, сайтът на Европейската атлетика посвети материал на най-добрата ни спринтьорка в момента Ивет Лалова-Колио.

В текста има препратка към 2010 година, когато в Марса (Малта) Ивет печели на 100 метра в III лига, бяга на трети пост за победата на България в щафетата на 4 по 100 метра и завършва втора на 200 метра, а страната ни се изчаква във II лига.

Обръща се внимание на факта, че Ивет отново ще бяга трите дисциплини, а този път целта на българските атлети е изкачване в I лига.

Не е пропусната и важната информация, че българската спринтьорка е абсолютен рекордьор с деветте си класирания в топ 3 на Европейско отборно първенство, като по този показател е №1 от всички атлети във всички лиги през годината. Обърнато е внимание и на рекордното бягане от 10.77 секунди на Европейската купа в Пловдив през 2004 г.

В специалния материал е отделено място и за другите български звезди, като според Европейската атлетика победи за България във Вараждин може да се очакват от сребърната олимпийска медалистка в скока на височина Мирела Демирева, от европейската шампионка в зала в тласкането на гюле Радослава Мавродиева и от Габриела Петрова, която ще участва в тройния скок и в скока на дължина.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки