Локо Пд ще нанася кинжален удар право в сърцето на Европа - Страсбург

Бруно Акрапович сменя тактиката за французите, ще действа с четирима в защита

Локо Пд ще нанася кинжален удар право в сърцето на Европа - Страсбург
От 20:30 часа Локомотив излиза срещу френския Страсбург в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Нов успех след този над Спартак Търнава ще отприщи поредни емоции, които ще накарат запалянковците да мечтаят и пеят: "Пловдив цял е черно-бял".
 
Задачата този път е по-сложна. Смърфовете ще имат срещу себе си представител на петото по сила първенство в Европа. Носителят на Купата на лигата на Франция е сериозно препятствие и старши треньорът на тима Бруно Акрапович осъзнава това. Той обаче е доказал, че не се плаши от нищо и от никого.
 
Специалистът бе поставян няколко пъти на дузпата, но умело се спасяваше при ударите от бялата точка. Типичен балкански кривак, който вече е преодолявал този етап от турнира Лига Европа с македонския Шкендия преди 3 години, елиминирайки чешкия Млада Болеслав.
 
Най-вероятно днес Акрапович ще прибегне до по-радикален ход - да смени тактиката, съзнавайки важността на сблъсъка. Изхождайки от играта на съперника, босненецът почти сигурно ще заложи на различна постройка от традиционно налаганата от него досега 3-5-2. Очаква се наставникът да прибегне до схема с четирима в защита (4-2-3-1). Така той игра в последния шампионатен мач с Лудогорец.
 
Бруно ще се опита да изненада елзасците с този си ход, като така ще предотврати оставянето на свободни пространства. Още в първата среща със Спартак Търнава се видя, че именно в отбрана пробойните на Локо Пловдив са най-сериозни. На реванша в Словакия това бе затвърдено, но с много воля, характер и желание Локо вкара скъпоценния гол, който му осигури достъп до мачовете със Страсбург.
 
Като двойка централни защитници се очаква да излязат Малембана и Езе. На десния бек ще е Милош Петрович, а на левия Йосип Томашевич. В средата на терена твърд титуляр ще е Петър Витанов, а за човека до него Акрапович ще избира между Умарбаев, Един Бахтич и Георги Илиев.
 
Последният бе двойка с Димитър Витанов и в Черно море. По двете крила ще са Карагарен отдясно и Момчил Цветанов отляво, а Илиев ще действа зад Анте Аралица. Очаква се словенецът Ален Ожболт отново да бъде в ролята на златния джокер за Локомотив. Досега в своята история черно-белите веднъж са се сблъсквали с французи, като преживяването за тях бе повече от кошмарно. През есента на 1992-а за Купата на УЕФА смърфовете стигат до 2:2 у дома с Оксер на стадион "Пловдив", но на реванша във Франция са пометени с 1:7. Оттогава мина доста време и спомените са избледнели, но в Локо трябва да са нащрек, ако не искат да накарат колелото на историята да се завърти в грешната посока.
 
Черно-белите отново ще имат на своя страна пълния си стадион, като над 7000 фенове ще създадат гореща атмосфера за противника. А французите все още не са започнали своя шампионат и реално са на два официални мача - с Макаби Хайфа в предишния кръг, когато биха с 3:1 у дома и паднаха с 1:2 в Израел. На "Лаута" домакините са длъжни да се възползват от това и да нанесат кинжален удар право в сърцето на Европа - Страсбург.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки