Петзвезден Лудогорец гази в Европа по пътя към плейофите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите разбиха уелския ТНС с 5:0 в Разград

Петзвезден Лудогорец гази в Европа по пътя към плейофите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец се поздрави с категоричен домакински успех 5:0 срещу ТНС в първия мач между двата тима от третия квалификационен кръг на Лига Европа и чака спокойно реванша в Уелс, както и съперника си за плейофите на турнира.

Припомняме, че това ще е загубилият тим от двойката Марибор – Розенборг, а норвежкият тим спечели с 3:1 визитата си в Словения.

Домакинството на Лудогорец срещу уелските „светци“ пък протече безпроблемно и те вкараха пет безответни попадения, като над всички бе лятното попълнение Мавис Чибота.

Той изнесе много силен двубой и се отчете с гол и асистенция за втората най-голяма победа на тима в Европа, след 7:0 над северноирландския Крусейдърс.

„Орлите“ започнаха вихрено срещата в Разград и поведоха още в десетата минута. Тогава Мавис Чибота получи отлично дълго подаване на фланга и овладя майсторски.

Лятното попълнение на „орлите“ влезе на скорост в пеналта, а после стреля, но нацели страничната греда. След това обаче Райън Харингтън опита да спира топката, ала вместо това я прати в собствената си врата и така даде аванс на Лудогорец.

Скоро след това Кешеру имаше възможност да удвои, но вратарят спаси.

Последният обаче бе безпомощен в 28-ата минута, когато точно Кешеру изведе чудесно Чибота и той надбяга бранител, след което финтира стража, за да прати по диагонала топката в опразнената мрежа – 2:0.

Това обаче не бе всичко за първото полувреме, защото малко преди края му Лудогорец направи преднината си класическа.

В 43-ата минута отново вкаралият си автогол Харингтън сгреши в пеналта и позволи на Джоди Лукоки да му отнеме, а после футболистът на шампионите не остави шансове на стража Харисън и с мощен изстрел направи резултата 3:0.

Той стана още по-внушителен след паузата, тъй като Лудогорец не спря да атакува до самия край на срещата.

В 65-ата минута Клаудиу Кешеру покачи на 4:0 от близка дистанция, след като получи в пеналта от Мавис Чибота, а не след дълго последният бе заменен, за да спести сили за предстоящото в неделя дерби срещу ЦСКА.

Въпреки това Лудогорец отбеляза още едно попадение. В 76-ата минута шампионите получиха дузпа за игра с ръка на Мариот в наказателното поле при едно центриране на Лукоки.

Зад топката застана Козмин Моци, чието изпълнение бе спасено от вратаря на гостите, но при добавката румънецът не сгреши и оформи крайното 5:0.

Реваншът в Уелс е след седмица.

ЛУДОГОРЕЦ – ТНС 5:0
1:0 Райън Харингтън (10)
2:0 Мавис Чибота (28)
3:0 Джоди Лукоки (42)
4:0 Клаудиу Кешеру (65)
5:0 Козмин Моци (76)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 3. Недялков, 90. Форстър, 30. Моци (к), 22. Икоко, 44. Горалски, 12. Анисе, 8. Битон, 13. Чибота, 92. Лукоки, 28. Кешеру;
Треньор: Стойчо Стоев.

ТНС: 1. Харисън (к), 2. Спендер, 3. Мариот, 4. Дейвис, 6. Раутлидж, 7. Ейб, 8. Бробел, 10. Редмънд, 14. Мюлън, 23. А. Едуардс, 24. Харингтън;
Треньор: Скот Ръскоу.

NOVSPORT.COM ПРОСЛЕДИ МАЧА НА ЖИВО, А ЕТО И КАК СЕ РАЗВИ ТОЙ:

90+2 Край на срещата! Лудогорец разби ТНС с 5:0 и спокойно чака реванша в Уелс след седмица.

90 - Две минути добавено време на срещата. 

88 - Опасен удар на гостите, Пламен Илиев се намеси и изби в корнер, а после улови с лекота центрирането.

83 - Нарушение срещу Лукоки, след лек хаос в защитата на Лудогорец, предизвикан от един карамбол. 

77 – Последна смяна в мача. Якуб Швиерчок вместо Дан Битон, домакините с двама нападатели до края на срещата.

76 – ГОООЛ – 5:0 ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Вратарят на ТНС спаси удара на Козмин Моци от дузпа, но при добавката румънецът не сгреши и се разписва. 

75 – Дузпа за Лудогорец! Икоко опита центриране, а Мариот игра с ръка в пеналта и реферът посочва бялата точка.

69 - Стойчо Стоев също предприема рокада. Вандерсон заменя Чибота. 

69 - Последна смяна в ТНС. Кейн Люис вместо Спендер. 

67 - Корнер в полза на Лудогорец. Чибота опита да вкара директно от ъгловия удар, но топката премина над вратата. 

65 - ГОООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ – 4:0! Клаудиу Кешеру се разписа от близка дистанция, след като получи от Чибота пред вратарското поле на ТНС.

61 - Рокада и в стреоя на гостите. Блейк Дрейпър заменя Ейб. 

60 - Смяна в състава на Лудогорец. Стефан Баджи заменя Абел Анисе.

54 - Корнер в полза на ТНС, след който домакините организираха контраатака и Лукоки падна в пеналта, но дузпа не последва, въпреки претенциите на разградчани. 

52- Първа опасност пред вратата на Лудогорец! Джейми Мюлън се измъкна от защитата, но Антон Недялков се намеси решително и блокира изстрела в последния миг.

50 – Втори пореден ъглов удар за Лудогорец в рамките на няколко секунди. 

50 – Икоко изведе хитро Лукоки зад гърба на защитата. Последният опита да намери Кешеру в пеналта, но в последния миг защитник на гостите протегна крак и изчисти в корнер.

47 – Втората част започна така, както и първата. Този път ролите бяха разменени, тъй като Чибота изведе Кешеру, ала изстрелът на румънеца профучава покрай вратата на гостите и топката спира във външната част на мрежата. 

46 – Блейн Хъдсън заменя Кестън Дейвис.

46 - Начало на второто полувреме, смяна в състава на гостите. 

45+1 Край на първото полувреме! Лудогорец се оттегля на почивка с класическа преднина срещу ТНС в първия мач между двата тима от третия квалификационен кръг на Лига Европа. 

45 – Една минута добавено време за първата част. 

43 – ГОООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ – 3:0! Отново Харингтън сгреши в собственото си наказателно поле и позволи на Джоди Лукоки да му отнеме, а после футболистът на разградчани не остави шансове на вратаря със силен изстрел в горния ъгъл.

42 - Две поредни засади на футболисти от ТНС, както и една грешка в защитата на Лудогорец, която обаче не доведе до нищо опасно. 

38 – Корнер в полза на Лудогорец, но след изпълнението му от Чибота защитник на гостите чисти в тъч. 

35 - Първият жълт картон в мача е за Джон Раутлидж от ТНС, който фаулира грубо Абел Анисе в центъра на терена. 

33 - Нарушение в наказателното поле на ТНС, но в полза на гостите, защото Кешеру е играл с ръка след центрирането на Икоко. 

28 - ГООООЛ, ЧИБОТА УДВОЯВА РЕЗУЛТАТА ЗА ЛУДОГОРЕЦ – 2:0! Лятното попълнение на шампионите получи чудесен извеждащ пас от Кешеру, след което надбяга бранител и финтира вратаря, за да прати топката в мрежата му.

23 – Форстър има нужда от лекарска помощ, а футболистите на ТНС използват прекъсването, за да се освежат край тъчлинията и да получат наставления от своя треньор. 

21 – Нарушение на Горалски, на десетина метра пред наказателното поле – фронтално срещу вратата. Гостите опитаха директен обстрел по земя, но стражът на Лудогорец внимаваше и улови.

18 – Спендер с нарушение в атака срещу Пламен Илиев.

17 – Дан Битон стреля силно от свободен удар, а стражът на гостите бе неуверен, но същото важи и за притичалия Клаудиу Кешеру, който не сполучи при добавката. 

12 – Кешеру можеше бързо да удвои резултата, отправяйки мощен изстрел по диагонала, но вратарят на гостите спаси. 

10 – АВТОГОЛ! ЛУДОГОРЕЦ ПОВЕЖДА С 1:0!!! Чибота получи на фланга и майсторски преодоля съперник, след което стреля, но топката срещна страничната греда. Впоследствие обаче тя рикошира в Райън Харингтън и влезе във вратата.

9 – Корнер за Лудогорец, изпълнен от Битон, но и не затруднил отбраната на уелския тим, който е изцяло в синьо на стадиона в Разград.

7 – Битон и Недялков направиха отлично двойно подаване и българският национал подаде успоредно на голлинията, но там защитник на ТНС се намеси решително.

5 – Дан Битон центрира отляво, но прекалено силно и вратарят на гостите улови без затруднения. 

2 – Отлична възможност за Лудогорец. Още в 85-ата секунда шампионите осъществиха бърза контраатака и Джоди Лукоки бе изведен сам срещу вратаря, но прибърза с удара и стреля слабо в ръцете на вратаря. 

1 – Началото на мача в Разград бе дадено!

20:10 часаДвата отбора вече загряват на стадиона в Разград. Наставникът на домакините Стойчо Стоев заяви, че Лудогорец ще се опита да реши сблъсъка още със срещата тази вечер, която стартира след 20 минути. 

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки