Етър стартира програма за обхващане на училищата и детските градини

От клуба отправиха писмо до кмета Даниел Панов с копие до председателя на ОбС Венцислав Спирдонов

Етър стартира програма за обхващане на училищата и детските градини

След като възроди дублиращия си отбор, „Етър“ стартира програма за обхващане на училищата и детските градини по инициатива на Александър Нанков.

От клуба отправиха писмо до кмета Даниел Панов с копие до председателя на ОбС Венцислав Спирдонов.

„Считаме, че работата на целия екип на клуба през последните години, доведе до една пълна промяна, както в представителния отбор, така и в школата, показвайки правилния път, по който трябва да се върви. Доказват го и хилядите пламенни фенове, които неизменно подкрепят цялата школа и представителния тим. Част от нашето развитие и изграждане на качествени попълнения е създаването на дублиращ отбор, който вече е факт, както и развитие на подрастващите футболисти. Във ваше лице намерихме съмишленик, благодарение на който виолетовият тим осъществи своето възраждане и от „В” група вече е решаващ фактор в Първа лига. Заедно направихме немалко, в името на това „Етър” да бъде клуб, във всички възрастови нива, с който всеки се съобразява“, пише в обръщението.

От клуба излизат с програма „Кауза „Етър” – стани част от нас!”, предназначена за най-малките – деца от 5 до 12 г. В тази връзка клубът предлага тренировки и спортни игри, свързани с футбола, на територията на всички детски градини и основни училища в общината, като ще има занимания с квалифицирани треньори. Всяко дете ще получи екипировка на „Етър“, ежемесечно във всяка градина или основно училище ще има занимания с професионални футболисти от мъжкия отбор.

Програмата предвижда ежегодни турнири и местни първенства, като клубът се ангажира ежегодно да изгражда по едно игрище за футбол на територията на детска градина или училище, определени от комисия.

Призивът към Даниел Панов е за съдействие за реализиране на програмата във всички училища и детски градини в общината, да бъде дадена възможност за кандидатстване за наемането на салоните и наличната материална база в градините и училищата, а градоначалникът да стане патрон на всички спортни прояви по програмата. Писмото е подписано от члена на УС на „Етър“ Александър Нанков и директора на школата мс Никола Велков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки