Българин смени отбора в Италия

И Христо Гоговски с нов тим

Българин смени отбора в Италия
Българският защитник Живко Атанасов ще играе през новия сезон в Казертана от италианската Серия С, след като през последните две години и половина носеше екипа на Витербезе, съобщава сайтът tusciaweb.it. 
 
Двата отбора през миналата година играха в поток С на италианската трета лига, като Казертана завърши 9-а, а Витербезе 12-и. Сега обаче тимът от Казерта явно стяга сериозна селекция, за да атакува завръщане в Серия Б и привлича Живко Атанасов, както и още хора в средата на терена и в атаката.
 
Високият 190-сантиметра централен бранител, който е син на легендарната българска лекоатлетка Йорданка Донкова, играе за Витербезе през последните два сезона, а през 2016-а година пристигна в Италия и подписа договор с Юве Стабия.
 
За всичкото това време е записал 69 мача и е вкарал 5 гола в Серия С. Самият Атанасов не игра в последната контрола на Витербезе срещу Пиаченца заради контузия, а всички във Витербезе очакват скоро да бъде обявено преминаването му в Казертана. 
 
Още един българин смени отбора в Италия на по-ниско ниво. Това е полузащитникът Христо Гоговски, роден в Сандански през 1993-а година. Снажният полузащитник преминава в отбора на Гравина от Серия D, поток Н. Преди това играеше за Виесте, също от Серия D.
 
Той се подвизава по италианските терени от 2017-а година, като преди това играе малко в Барейрензе (Португалия). В българското първенство е носил екипите на Чавдар (Етрополе), Вихрен (Сандански), Оборище (Панагюрище) и Пирин (Благоевград).

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки