Салпаров: Срещу Бразилия ще ни бъде много трудно

"Мачът беше много труден, въпреки първия лесен гейм"

Салпаров: Срещу Бразилия ще ни бъде много трудно

Волейболистите на България записаха първа победа на олимпийската квалификация във Варна, след като се наложиха над Египет с 3:1 гейма, на старта на турнира. Либерото на националите Теди Салпаров заяви, че мачът е бил тежък и труден, въпреки лесния първи гейм.

"Мачът беше много труден, въпреки първия лесен гейм. След него си казахме, че по принцип, така е и в много други мачове, когато спечелиш един гейм под 15 точки, отборът коренно различно играе следващия гейм, за да докаже, че не е толкова слаб. Отборът на Египет има своите достойнства. Те започнаха без основния си разпределител и едната си основна четворка. Вторият гейм ги включиха в и веднага промяната дойде заради разпределението на разпределителя. Ние пък, напротив, може би се отпуснахме и нашата контраатака след извадени топки не беше добре вдигната, от всеки един състезател, не само от разпределителя. Не можахме да си вдигнем добре и да си организираме контраатаките и да се организираме на блок и защита. И стана така, че мачът се закучи. Взехме един много труден втори гейм, почти на късмет, на магия. Ако го бяха взели, не знам какво щеше да се случи, защото в третия гейм играха страшно силно. И при 2:1 за тях, би ни било много трудно да се върнем в мача. 

Положителното е, че бихме. Не сме играли официален мач от над 20 дни. И имаше напрежение. Сигурен съм, че можем да играем много по-добре, особено при разпределението на топките. Когато имаме по-добре подадени топки към нашия разпределител, можем да сме по-прецизни и на контраатака и на хубаво посрещане.

Утре (10 август б.р) ни чака тежък мач. Днес Пуерто Рико даде днес страхотен отбой на Бразилия, въпреки, че загубаха с 0:3 гейма. Първият гейм си го изпуснаха сами. Два гейма по на 23 срещу Бразилия, говори, че този отбор утре без никакво напрежение и може да направи чудеса. Докато ние, виждате, изпитваме големи трудности. По-добре играем срещу класни отбори от другата страна. Тогава показваме истинската си игра.

Днес не посрещахме лошо. Когато Ники Пенчев е вътре се стараем да посрещаме на цяло игрище. Това е трудно, но издържахме цял мач. Но дали ще успеем утре? Това не е нашата игра. Особено срещу Бразилия ще ни бъде много трудно. Дано починем добре. Имаме време да се изтренираме утре, да гледаме видео и да анализираме, ще се и възстановим. Готвим се четири седмици, за да сме добре за този турнир, който е в три последователни дни.“

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки