Ботев Пд ще се връща на победния път срещу Царете

Никола Спасов с куп опасения преди мача в Коматево

Ботев Пд ще се връща на победния път срещу Царете
Без победа от началото на сезона u само с един вкаран гол Царско село гостува днес на Ботев Пловдив. Двубоят със столичани е на базата в Коматево от 18:00 часа. Старши треньорът на столичани Никола Спасов изрази своите опасения преди двубоя. 
 
"С Ботев се играе трудно, особено в Коматево. Публиката е на метър-два от пейките, неприятно е много, но какво да се прави. Това е положението, ще се борим. Надявам се да играем с нужната мотивация, на върха на своите възможности. Друго не ни остава. Дано да вземем точки", изрази надежда Спасов. 
 
Относно факта, че срещу Левски Веселин Минев игра като ляво крило, той каза: 
 
"Такъв бе тактическият план, защото бековете на Левски са много активни. Ботев също има добри футболисти, които могат да те изненадат. Аз ги познавам. Да се надявам, че ще ни подценят и ще си тръгнем с актив". Почти сигурно Веселин Минев ще се върне на левия бек за мача в Пловдив. Аут обаче е брат му Йордан, който също е бивш играч на канарчетата.
 
"Имаме своите кадрови проблеми. Йордан Минев още не е готов за игра. Евертон Диаш е с контузия в коляното и отпада, а трайно аут е Андерсон", добави Спасов.
 
Коматево не носи особен късмет на Царете. През май миналата година те загубиха там баража за Първа лига срещу Дунав Русе. Въпреки че Царско село е дебютант в елита, двата тима имат един мач помежду си. През есента на 2017-а на стадион "Славия" Ботев би съперника с 4:3 след продължения в осминафинал за купата, която впоследствие спечели.
 
В същото време старши треньорът на Ботев Пловдив Желко Петрович ще решава в последния момент дали защитникът Димитър Пиргов ще може да участва в днешното домакинство срещу Царско село. През тази седмица бранителят тренира на облекчен режим и ще се прецени днес по обед дали ще може да играе.
 
Другият централен защитник Кристиан Димитров, който пропусна мача с Етър заради гнойна ангина, е възстановен и напълно готов за игра. През седмицата проблеми имаше и Крис Добрев, но той също е възстановен и Петрович ще може да разчита на него.
 
Черногорският специалист се надява, че Ботев ще се върне на победния път след ремито с Етър и загубата от Левски. При предишното си домакинство канарчетата удариха Дунав Русе у дома с 3:1. Тогава Тодор Неделев се отчете с хеттрик.
 
Очаква се Петрович да не прави много промени по състава. В същото време стана ясно, че до дни към Ботев може да се присъедини чуждестранен играч.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки