Сензациите в пресата: Клуб от турския елит с интерес към Хали Тиам

Сръбски защитник започна със смърфовете, Арда взима още един чужденец

Сензациите в пресата: Клуб от турския елит с интерес към Хали Тиам

Най-интересните теми от българската преса днес, 10 август:

 

„Меридиан мач”: Клуб от турския елит с интерес към Хали Тиам

 

Турският елитен клуб Сиваспор има интерес към халфа на Левски Хали Тиам, разкриха родни мениджъри. Към днешна дата сенегалецът е контузен, но това не е проблем за турците, които така или иначе обмислят да стартират офанзива за купуването му по време на зимната пауза. Сиваспор завърши на 12-то място в елита на Турция през миналия сезон, но беше само на 4 точки от зоната за изпадане. Според източници на „Герена" Левски ще е склонен да се раздели с Тиам за сума около 1 000 000 евро. Припомняме, че той беше откупен от МТК Будапеща през лятото на 2018 година, като преди това игра по-малко от шест месеца под наем на „Герена". По неофициални данни „сините" платиха 500 000 евро за халфа. Тиам има период в Турция, където през 2017 година играе за местния Газиантепспор. Той записва 11 мача и 1 гол за тима.

Сиваспор има опит с футболисти, свързани с България. За отбора успешно игра Иван Цветков, който в една среща за тима записа хеттрик, а трите му гола паднаха по различен начин - с ляв крак, с десен и с глава. Там игра и бившата звезда на Черноморец (Бс) Атиф Шаешу, който отбеляза 48 гола в 128 мача за Сиваспор преди да премине в местния гранд Фенербахче.

 

„Тема спорт”: Арда взима още един чужденец

 

Арда почти сигурно ще се подсили с още един чуждестранен футболист. Той трябва да дойде в тима от Кърджали през следващата седмица. Става въпрос за свободен агент. Може да бъде използван както на върха на атаката, така и зад нападателя. В момента старши треньорът Стамен Белчев разполага с четири опции за атаката - Илиша Сам, Ивайло Димитров, Радослав Василев и Спас Делев. Сам и Василев вече откриха головите си сметки. Първият вкара два на Берое, а вторият се разписа срещу Витоша Бистрица.

Въпреки това Белчев иска да засили още повече конкуренцията в атака. В последните дни Арда привлече трима - Спас Делев, холандеца Дарън Сидеол и национала на Сиера Леоне Алие Сисе. Така бройката на новите, подсилили кърджалийци, стана 16. Един от тях пък вече бе продаден. Това е защитникът Венцислав Василев. Само чужденците, които дойдоха в новака в елита, са цели 7 - Сисе, Сидеол, Аморим, Сам, Ховсепян, Глишич, Гаич.

В същото време стана ясно, че Спас Делев ще остане извън групата за утрешното гостуване на Локомотив Пловдив. Той подписа преди дни и все още не е готов на 100 процента. Очаква се Делев да играе при гостуването на ЦСКА в шестия кръг - на 18 август (неделя). Интересното е, че Делев мина през Локо Пд през сезона 2014/15, като записа 22 мача и 2 гола. На "Армията" пък има два периода (2009/12 и 2013).

 

„Тема спорт”: Сръбски защитник започна със смърфовете

 

Сръбски защитник започна тренировки с Локомотив Пловдив. Това е 24-годишният десен бек Михайло Милутинович. Той идва като свободен агент. За последно е играл за елитния Земун, за който през миналия сезон записва 22 двубоя. Бранителят притежава и унгарски паспорт. Милутинович ще бъде тестван няколко дни, но според запознати вероятността да подпише е доста голяма. Крайните защитници на "Лаута" са дефицит, след като Абдулахи е контузен, а сега Томашевич ще е наказан за реванша със Страсбург.

Милутинович е висок 185 см. Може да играе и като централен защитник и ляв бек. Кариерата му започва в Цървена звезда, чийто юноша е, но не успява да пробие до първия отбор и преминава в португалския Брага. Там също не се реализира сполучливо и продължава в Унгария, където носи екипите на два тима - Мезьоковежд и Козармислени, в който е бил под наем. Ако се стигне до привличането му, което е твърде вероятно, сърбинът няма да заема място за играч извън ЕС, тъй като има и унгарски паспорт.

Засега други нови играчи не се очакват. Възможно е в началото на септември, когато е паузата за националните отбори за тестове, да дойде още един иностранец, но все още идването му не е потвърдено.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки