ИСТОРИЧЕСКО: Царско село записа първа победа в елита (ВИДЕО)

Ботев Пд с куп пропуски в Коматево, холандец наказа "жълто-черните" с два гола, един от които шедьовър

ИСТОРИЧЕСКО: Царско село записа първа победа в елита (ВИДЕО)

Царско село записа исторически първи успех в елита, побеждавайки с 2:0 Ботев Пловдив в Коматево. Първото попадение в двубоя падна в 84-а минута, когато Родни Антуи направи атрактивна странична ножица, матирайки Аргилашки. Пет по-късно отново Антуи бе точен, носейки победата за своя тим в мача от V кръг на efbet Лигата. Така Царско село вече има 4 точки, докато пловдивчани остават с 5.

Високите температури, при които се изигра мача в Коматево (35 градуса на старта на срещата в 18:00 часа), може би повлияха на качеството на играта и през първите 45 минути Ботев и Царско село не само не си отбелязаха гол, но и не показаха  особено качествена продукция.

В 9-ата минута Вутов пробва атрактивна задна ножица, но без да затрудни вратаря на Царско село.

Две минути по-късно Александър Тонев бе близо до гол, само че след удар от дистанция топката мина покрай десния страничен стълб.

Най-чистото положение за Царско село се откри в 13-ата, когато Родни Антуи бе на добра позиция, но шутира прекалено силно и извади в аут.

Густаво Карбониери за малко да си вкара автогол в 26-ата, когато при опит да избие с глава топката се топна в земята, но за негово щастие излезе в корнер.

Най-доброто положение за „жълто-черните” пропиля Антонио Вутов в 43-ата, когато след перфектен пас на Неделев остана сам срещу вратаря и го финтира, но Мартин Димитров все пак се намеси в последния момент и отклони с крак удара на Вутов към опразнената врата. При последвалия корнер Кристиан Димитров надскочи бранителите на гостите и отправи удар с глава, но топката отново не намери целта.

Домакините продължиха с офанзивата и след почивката, а пропуските на сметката на Вутов следваха един след друг. В 50-ата Вутов стреля неточно с глава от 10-ина метра, а седем по-късно отново показа неточен мерник, като този път след удара му с глава топката се отби в напречната греда.

Ботев продължи с офанзивата и за дълги периоди се задържаше в половината на Царско село, но без да успее да зарадва феновете си с гол.

В 84-ата минута „канарчетата” бяха наказани за множеството си пропуски. Веселин Минев направи отлично центриране в пеналта, където Родни Антуи с блестяща странична ножица откри резултата.

Надеждите поне за точка на „жълто-черните” се изпариха пет минути по-късно, когато комбинацията Минев-Антуи отново даде резултат. Капитанът на гостите изведе холандеца сам срещу Аргилашки и Антуи с прецизен удар отбеляза и втория си гол, носейки първа победа за Царско село в елита.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки