Новата перла на Атлетико заблестя срещу Юве и Кристиано (ВИДЕО)

Жоао Феликс блесна с два гола за успех на „дюшекчиите“ в последния мач от "Интернешънъл Чемпиънс Къп"

Новата перла на Атлетико заблестя срещу Юве и Кристиано (ВИДЕО)
Атлетико Мадрид победи Ювентус с 2:1 в последния мач от летния турнир "Интернешънъл Чемпиънс Къп".

Над всички в срещата бе най-скъпата покупка в световния футбол това лято - Жоао Феликс.

За 19-годишния португалец „дюшекчиите“ платиха 126 млн. евро на Бенфика, а той им се отблагодари като засенчи своя именит сънародник Кристиано Роналдо.

Последният бе титуляр за Юве и остана на терена до 71-ата минута, докато Феликс обра овациите с два гола до 56-ата, в която бе заменен.

Всички попадения в двубоя паднаха преди почивката, като Сами Кедира се разписа за шампиона на Италия в 29-ата минута.

Ювентус имаше огромно преимущество в първата част на двубоя, а испанците почти не виждаха топката. В десетата минута Киелини стреля отблизо, но Облак направи блестящо спасяване. Кристиано Роналдо пробва изстрели на няколко пъти, но не намери целта. Дъглас Коща пък бе активен по дясното крило и създаваше много проблеми на защитата на съперника. Бразилецът многократно развинти цялата отбрана на Атлетико, която просто нямаше идея как да го опази.

Въпреки периода на доминация на Юве, още при първата си добра атака тимът на Диего Симеоне можеше да поведе след удар на Коке. Това се случи малко по-късно. След центриране на Трипиър Жоао Феликс стреля от воле, топката леко се отклони в Льомар и се озова в мрежата. Португалецът започна да демонстрира качествата, които накараха “дюшекчиите” да дадат 126 милиона евро за него. При една от следващите атаки той напредна и пусна към Мората, но бившият нападател на Ювентус стреля слабо. 

"Бианконерите" успяха да изравнят в 28-ата минута, след като удар на Кедира през няколко играчи не остави шансове на Облак. Тимът на Маурицио Сари имаше инициативата и атакуваше по-често, но съперникът му бе далеч по-ефективен. В 33-ата минута Жоао Феликс отново блесна. Прекрасно подаване на Льомар го изведе зад защитата, а младокът засече топката от въздуха.

В началото на второто полувреме шампионът на Италия натисна и стигна до няколко положения. Игуаин стреля покрай вратата след двойно с Дъглас Коща, а в 57-ата минута Рабио нацели гредата след удар от дистанция. Двамата треньори започнаха със смените, като в игра се появиха Диего Коща за Атлетико и Пауло Дибала Джанлуиджи Буфон за Юве. Вратарят бе посрещнат с бурни аплодисменти от целия стадион в Стокхолм. 

Диего Симеоне пусна и някои млади таланти, но това не попречи в следващите минути "дюшекчиите" да имат по-голям контрол върху срещата. 19-годишният Родриго Рикелме дори бе близо до гол. Той отправи фантастичен удар към вратата на съперника, но топката мина покрай дясната греда на Буфон.

След успеха Атлетико Мадрид финишира на второто място в крайното класиране на турнира, на точка от Бенфика, който с спечели максималните 9 възможни. На трета позиция остана Манчестър Юнайтед, също с осем точки, но по-лоша голова разлика от „дюшекчиите“. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки