Сензациите в пресата: Чужди агенти идват да гледат Евандро днес

Талант от „Герена” пред трансфер в Рейнджърс; Клубове от Индонезия искали холандеца Сидоел

Сензациите в пресата: Чужди агенти идват да гледат Евандро днес

Най-интересните теми от българската преса днес, 11 август:

 

„Тема спорт”: Чужди агенти идват да гледат Евандро днес

 

Редица чуждестранни агенти ще присъстват на мача Лудогорец - ЦСКА тази вечер в Разград. Погледите ще са приковани най-вече върху изгряващата звезда на армейците Евандро да Силва, който е под пара. Бразилецът заби 6 гола от началото на сезона, като 5 от тях реализира в последните си 4 участия под ръководството на Люпко Петрович. Евандро е автор на всяко от предходните 5 попадения на червените, като беше точен за 1:0 над Осиек, 2:1 над Славия, 1:0 над Ботев Bp и 1:1 със Заря. Бразилецът не само че се намира във формата на живота си, но и е на отлична възраст - 22 години. Затова не е случайно, че вече привлича доста сериозен интерес. Той се изявява успешно и на международната сцена, а не само в първенството, което още повече вдига акциите му. Головете му срещу Осиек и Заря бяха впечатляващи и са провокирали интереса на редица чужди агенти. Емисари ще наблюдават играта и на двама футболисти на Лудогорец, които може да бъдат трансферирани до края на август.

Евентуалният опонент на ЦСКА в плейофите на Лига Европа - Еспаньол, пък ще изпрати свой разузнавач на двубоя в Разград днес. Испанците ще имат представител и на шампиона-тната среща на Заря Луганск с Колос. Съгледвач на клуба от Примера ще присъства и на реванша между украинците и ЦСКА. Еспаньол на практика си подпечата класирането за плейофите, след като в първа среща от 3-ия кръг победи Люцерн като гост с 3:0. Преди това испанците се справиха с лекота и с исландския Стярнан и вече чакат победителя от Заря - ЦСКА. Каталунският тим завърши 7-и в Примера през миналия сезон. Първият му двубой от новия шампионат е на 18 август, неделя, от 20:00 часа срещу Севиля у дома. Ако ЦСКА се класира за мачове с Еспаньол, те ще се проведат на 22 и 29 август. Между двете срещи каталунците гостуват на Алавес.

 

„Меридиан мач”: Талант от „Герена” пред трансфер в Рейнджърс

 

Един от най-големите таланти на Левски е пред изключително сериозен трансфер. Става дума за родения през 2003 година Мартин Хайдаров. Полузащитникът е пред подпис с шотландския гранд Рейнджърс, където треньор е Стивън Джерард, твърди BgDerbу. Пловдивчанинът е в Шотландия, където трябва да се финализира преминаването му от „синия" клуб. Хайдаров е родом от Пловдив. Минава през школата на Ботев (Пловдив), а преди две години е привлечен в Левски. Рейнджърс отдавна следи развитието на Хайдаров, който дори беше поканен на проби в шотландския гранд преди няколко месеца. Тогава шотландците са одобрили младия талант, а сега ще се опитат да го купят от България и да го развият.

 

„Тема спорт”: Клубове от Индонезия искали холандеца Сидоел

 

Клубове от Индонезия са проявявали сериозен интерес към новото попълнение на Арда Кърджали Дарен Сидоел. 21-годишният вътрешен халф избра да остане в Европа, като подписа с кърджалийци. Сидеол е холандец, но има индонезийски корени. Според indosport.com опции пред играча са били Бали Юнайтед, Персия Джакарта, ПСМ Макасар и Персиб Бандунг, които имали вече в редиците си холандски играчи. След периода си в Рединг юношата на Аякс обаче предпочел да продължи на стария континент. Според въпросния сайт цената на играча е 300 хиляди евро. Друг индонезийски сайт BolaSport.com информира, че срокът на договора на Сидоел с Арда е за 2 години.

"Моята цел е да се развивам и покажа себе си на най-високо ниво и да направя следващата стъпка в кариерата си - да се върна в големите европейски първенства", коментира трансфера си Сидоел пред BolaSport.com.

Както "Тема спорт" информира, през следващата седмица в Арда се очаква поне още един чуждестранен играч - нападател. Освен Сидоел кърджалийци привлякоха през последните дни родния национал Спас Делев и национал на Сиера Аеоне - 25-годишния централен защитник Али Сисе.

 

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки