ЖАЛКО! България поведе 2:0 на Бразилия, но не издържа ... (ВИДЕО+СНИМКИ)

Националите ще имат втори шанс на квалификационен турнир

ЖАЛКО! България поведе 2:0 на Бразилия, но не издържа ... (ВИДЕО+СНИМКИ)
България загуби третия си мач от квалификациите за Олимпиадата в Токио през 2020г., след като пред пълна зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта във Варна Бразилия надделя с 3:2 гейма. 

Националите ни поведоха с 2:0, но "селесао" успяха да се върнат в мача от нищото и да грабнат олимпийските си билети за догодина.

Българсият тим дори имаше мачбол в третия гейм, който бразилците измъкнаха след маратонска битка, но в крайна сметка южноамериканците бяха по-доволния тим във Варна.

Януари месец ще имаме нов шанс в европейската квалификация, където от осем отбора един ще грабне квотата за Токио 2020.
 
 

България започна добре и поведе с 8:7 при първото техническо прекъсване. Тодор Скримов заби ас за 9:7, а Флафио Жуалаберто атакува в мрежата за 11:8 в наша полза. Страхотна атака на Мартин Атанасов направи 13:8, като националите ни продължиха да играят вдъхновено и дръпнаха със шест точки. 

Тодор Скримов атакува мощно от втора линия за 19:14, но Бразилия намали до 16:19. Страхотна блокада на Светослав Гоцев спря атака на Уолъс Де Соуза за 21:17. Мартин Атанасов атакува мощно за 22:18. Мощен пайп на Йоанди Леал и Бразилия намали до 21:23. Двоен бразилски блок спря българска атака и 22:23. Светослав Гоцев атакува технично и изведе България до геймбол при 24:22 и отново Светослав Гоцев донесе успеха на България в първата част с 25:23 с мощна атака през центъра.

Вторият гейм започна неприятно за България, като поведохме с 1:0, но Тодор Скримов се контузи след като навехна глезена си при опит за блокада. Цялата зала започна да скандира името му, докато лекарският щаб и съотборниците му го изнесоха на ръце. Розалин Пенчев се появи в игра и два аса на Гоцев изведоха отбора ни напред още по-убедително. Бразилците намалиха до 3:4, но страхотна контраатака на Георги Сеганов доведе до 6:3. Йоанди Леал заби мощен пайп за 4:6, а Цветан Соколов атакува по блокадата на Йоанди Леал за 7:4. Единична блокада на Светослав Гоцев направи резултата 8:6 при първото техническо прекъсване, след което Мартин Атанасов атакува чисто за 9:6. 

При 10:6 за България Ренан Дал Зото взе прекъсване за Бразилия, след което единична блокада на Розалин Пенчев направи преднината на националите 4 точки при 12:8. Тя набъбна още повече след като Виктор Йосифов атакува в центъра за 13:9. Мощен пайп на Мартин Атанасов и 14:10 и тройна българска блокада направиха 15:10. 

Светослав Гоцев изведе България напред с 19:15. Розалин Пенчев направи 20:15. Страхотен единичен блок на Цветан Соколов срещу атака на Кристиан Лукарели. Цветан Соколов атакува по диагонала от зона 2 за 23:17. Националите стигнаха до геймбол след атака в аут на Лукарели, а в следващото резиграване Сеганов пусна технично топката при второ докосване и спечели гейма за нашия тим. 

Националите продлъжиха с отличната игра и в началото на третата част. Възпитаниците на Силвано Пранди поведоха с 5:3 след атака на Цветан Соколов и с 8:4 при първото техническо прекъсване. Олимпийските шампиони записаха 3 поредни точки и намалиха до 7:8, поради което Силвано Пранди взе веднага прекъсване за България. “Селесао” изравни при 10:10, но след ас на Виктор Йосифов и блокаут на Мартин Атанасов се стигна до 13:12.

След преполовяването на гейма нещата започнаха да се движдат точка за точка, но първи до гейм бол стигнаха бразилците. Националите ни успяха да го спасят и се започна яростна гонитба, като се стигна до 28:27 и мачбол за България, но сгрешен сервис на Цветан Соколов отново върна равенството. Така всичко в частта приключи при 32:30 за "селесао" след грешна атака на Розалин Пенчев и аут.

Окрилени от успеха в третата част олимпийските шампиони заиграха по-спокойно и по-силно. Виктор Йосифов атакува в аут и Бразилия поведе с 3:1. Светослав Гоцев намали до 4:5, но отличен сервис на Рикарадо Лукарели доведе до 8:5 за “Селесао” при първото техническо ппрекъсване. Разликата от 3 точки се запази и при 14:11. Силвано Пранди даде почивка на Георги Сеганов и Цветан Соколов и пусна на тяхно място Венелин Кадънков и Добромир Димитров. Светослав Гоцев намали до 12:14, а атака по острия диагонал от зона 4 на Мартин Атанасов доведе до 13:15. Мартин Атанасов намали до 14:15, но Рикардо Лукарели отнова даде преднина от 2 точки при 16:14 при второто техническо прекъсване.

След него имаше само един отбор на полето и бразилците изредиха девт точки срещу само една за България и крайното 25:16 в четвъртия гейм.

България поведе в тайбрека с 3:2 след пайп на Розалин Пенчев. Мартин Атанасов атакува за 4:2. Олимпийските шампиони израпвниха при 4:4 след блокада срещу атака на Розалин Пенчев. Единична блокада на Флавио Жуалаберто и остра атака на Рикардо Лукарели даде преднина от 2 точки на Бразилия при 7:5. Силвано Пранди взе прекъсване за България.

Цветан Соколов атакува мощно по диагонала от зона 4 за 6:7. Бразилия поведе с 8:6 преди смяната на игралните полета. Случайно ударена топка в разпределителя на Бразилия Бруно Резенде и 9:6. България намали до 10:9 след мощна атака на Цецо Соколов и страхотен блок на Виктор Йосифов. "Селесао" веднага си върна преднината при 12:9 след атака на Йоанди Леал и ас на Флавио Жуалберто. Бразилия стигна до мачбол при 14:11 след сервис в аут на Йосифов. Атака в аут на Мартин Атанасов - 15:11 и 3:2 за Бразилия, която спечели и олимпийската квота за Токио 2020.
Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

Младите волейболистки с втора чиста победа на Европейските квалификации

Остава само крачка до класирането

ЦСКА ще спори за титлата в НВЛ

"Армейците" ще играят на първи финал в шампионата от 2018 година насам

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки