ИЗВЪНРЕДНО: Състав на България за Световното по художествена гимнастика

Катрин Тасева и Боряна Калейн да играят по 4 съчетания, а Невяна Владинова да играе на два уреда

ИЗВЪНРЕДНО: Състав на България за Световното по художествена гимнастика

След като от ФИГ бе получено писмо, че до понеделник (12.08) трябва да бъдат определени участничките и схемата на игра на отборите за предстоящото Световно първенство в Баку, след задълбочено обсъждане и с оглед постигането на основната цел пред националните ни състезателки (индивидуално) - спечелването на две олимпийски квоти бяха определени състезателките, които ще представят България на шампионата на планетата в Баку. До 28-ми август могат да бъдат променяни имената на състезателките, както и уредите, но не и схемата, по която всеки отбор ще участва на първенството.

По решение на треньорския щаб и всички отговорни фактори в БФХГ и като се взе предвид цялостното представяне на трите състезателки през годината, бе взето решение Катрин Тасева и Боряна Калейн да играят по 4 съчетания, а Невяна Владинова да играе на два уреда.

Специално за читателите на страницата на Българска федерация по художествена гимнастика във “Фейбсук” говори главният мениджър на национален отбор жени - индивидуално.

"От 16 до 20 септември предстои Световно първенство в Баку (Азербайджан), което е и квалификация за Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Съобразно това, че успяхме да подготвим силен отбор и композиции с висока сложност смятам, че реално можем да спечелим две квоти. Конкуренцията ни в момента е изключително силна. По всичко личи, че много от водещите отбори ще се стремят към същото.

В тази връзка смятам, че стратегията ни трябва да осигури максимален шанс за добро представяне. На базата на резултатите, постигнати по време на изминалия сезон, високата сложност на композициите и формата на момичетата, смятам за най-удачно отборът ни да бъде представен от три гимнастички. Катрин Тасева и Боряна Калейн да изпълнят четири съчетания, а Невяна Владинова две.

Провеждаме изключително ползотворна подготовка, като всички състезателки работят упорито и дават всичко от себе си. Предстоят ни две Световни купи - Минск и Казан. Атмосферата в отбора е прекрасна. За мен най-важно е момичетата да са здрави и да покажат максимално добра форма на Световното първенство. Всяка една от тях има реални шансове да се бори за призово класиране на финалите на отделните уреди, както и медал в отборното класиране”, коментира Маркова.

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

Ансамбълът ни с 6-о място на обръчи на СК в Баку

Вижте подробности

България ще има финалисти във всички категории в Прага

На Открития шампионат по спортна аеробика

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки