Кобрата отказал бой с Тайсън Фюри

Българинът изчаква развитието на събитията в тежка категория, иска да запази позицията си на официален претендент

Кобрата отказал бой с Тайсън Фюри
Кубрат Пулев отказал да се бие с Тайсън Фюри, разкри треньорът на англичанина Бен Дейвидсън. Така най-вероятно бившият шампион при свръхтежките ще се бие с шведа Ото Валин, след като в първия си мач в САЩ разби Том Шварц през юни.
 
„Имаше големи имена. Много предложения бяха направени. Но всичко е прекалено сложно и трудно", заяви Дейвидсън пред ВТ Sport.
 
„Всеки си държи боксьора, оглежда се и търси нещо. Просто не мога да разбера какво става. Вероятно всички ги е страх от Тайсън", допълва той.
 
„Кубрат Пулев иска да си запази мястото на официален претендент на Международната боксова федерация и не прие офертата. След това се обърнахме към Александър Поветкин. Той пък си избра да играе с Хюи Фюри. Тайсън искаше Джаръл Милър, но на него няма да му върнат лиценза навреме след допинга", допълни още треньорът.
 
Така се стига до избора на Валин, който не е сериозно име и трудно ще помогне на Фюри да пробие на американска територия.
 
Милър стана причината за хаоса в категорията, като бе спрян от мача с Антъни Джошуа. Вместо него се появи Анди Руис, който пък взе, че нокаутира шампиона и сега бяха от реванш, като поиска повече пари.
 
Един от сериозните претенденти - Дилиан Уайт, също бе хванат със забранени вещества, но все още не е обявена втората му проба и положението му е висящо.
 
В този хаос всичко е на изчакване, включително и задължителният мач на Кобрата, който също вероятно ще си търси съперник за есента, като двубоят му ще е в Лас Вегас. Всичко зависи колко ще се ядосат шефовете на федерацията на въртелите от страна на Анди Руис и дали ще му отнемат титлата. При това положение Кобрата ще излезе срещу Адам Ковнацки. 

 

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

Европейската федерация по бокс засне филм за Стойка Кръстева

Вижте подробности

Усик не може да се справи с мен, убеден е Тайсън Фюри

Британецът с поредно интересно изказване

Серафим Тодоров: Флойд Мейуедър трябва да ми се отблагодари

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки