Сензациите в пресата: Предложили на Левски нападател от Словакия

ЦСКА излиза в Украйна със състава от Разград, Ботев Пд разкарва нов

Сензациите в пресата: Предложили на Левски нападател от Словакия

Най-интересните теми от българската преса днес, 13 август:

 

„Тема спорт”: Предложили на Левски нападател от Словакия

 

Черногорският нападател Миладин Вуйошевич от втородивизионния словашки Дубница е бил предложен за лятната селекция на Левски. 22-годишният атакуващ футболист прави добро впечатление през миналия сезон, когато в 26 мача реализира 23 попадения. Вуйошевич има договор за още един сезон и ако Левски пожелае да го привлече, трябва да плати трансферна сума. Нападателят е юноша на сръбския Ягодина, но не успява да реализира потенциала си и се мести на север в Словакия.  Преди това той работи известно време като сервитьор. Още 20-годишен заиграва в третото ниво на местния футбол в отбори като Филаково и Римавска Собота. Прави добро впечатление и получава оферта от Дубница. С добрите си игри привлича интереса на отбори от местния елит.

На “Герена” вече привлякоха двама централни нападатели - австриецът Дани Алар и холандецът Найджъл Робърта. Голмайсторът на Левски за миналия сезон Станислав Костов е измъчван от контузии от началото на сезона. Към него има интерес от страна на италианския Фрозиноне, който е участник в Серия Б. 

 

„Тема спорт”: ЦСКА излиза в Украйна със състава от Разград

 

В четвъртък ЦСКА ще излезе с един и същ стартов състав в трети пореден двубой. В реванша със Заря Луганск армейците ще използват 11-те от първата среща с украинците (1:1) и тази с Лудогорец (0:0). Именно в тази конфигурация тимът показа най-добрите си игри от началото на сезона. А представянето в Разград бе най-силното в 10-те официални мача дотук - 5 в първенството и 5 в Лига Европа. Така треньорът Люпко Петрович планира да се довери на същите 11 от предходните 2 срещи, които оправдаха доверието му. Предстои да видим дали ЦСКА ще играе по-прибрано, или ще бъде изнесен в по-предни позиции, така както бе при гостуването в Разград. По-скоро Петрович ще предпочете втория подход и няма да прибегне до изчакване и търсене на развръзка в последните минути. Прави впечатление, че Евандро не действа редом до Coy на върха на атаката, а играе по десния фланг.

Армейците започнаха да се адаптират към новите изисквания и това си пролича в последните две срещи. Особено в Разград, където ЦСКА показа тактическа зрялост. За гостуването на Заря няма да пътуват Бодуров и Пинто, които на този етап не попадат в сметките на Люпко Петрович. В Украйна червените трябва да се разпишат поне веднъж, след като инкасираха гол в домакинството си. Заря е доста трудно преодолим у дома. Последният случай, в който е пуснал повече от едно попадение на свой терен, е бил на 12 април срещу Динамо Киев - 2:3, но луганци остават с човек по-малко в 69-ата минута.

Вчера футболистите на ЦСКА получиха изцяло почивен ден. Българите се прибраха по родните си места, а част от чужденците посетиха аквапарка в Пловдив. Сред тях бяха Coy, Евандро, Фабрини и Енрике. Тимът подновява тренировки днес, а в сряда преди обед лети с чартър за Украйна. Двубоят със Заря е в четвъртък от 20:00 часа.

 

„Тема спорт”: Ботев Пд разкарва нов

 

Ботев Пловдив е пред раздяла с едно от новите си попълнения, привлечени това лято. Това е нападателят Тайлон, който дойде от Малта. След привличането на фернандо Виана грешният трансфер, който направиха канарчетата с Тайлон, ще бъде поправен и той може да бъде освободен. На този етап има две възможности - или договорът му да бъде прекратен, или да бъде даден под наем. От Ботев вече разговарят с мениджърите на нападателя, за да уточнят как точно ще стане раздялата с него.

Треньорът Желко Петрович имаше големи надежди за Тайлон, но те не се оправдават. Отделно играчът получавал и доста висока заплата. Ботев Пловдив планира раздяла с още двама чуждестранни футболисти. Канарчетата са склонни да разглеждат оферти за бразилците Джонатан Перейра и Еберт Кардосо, пише Plovdiv24.bg. На тандема вече се търсят нови отбори в чужбина. Изненадата тук е, че в Ботев са готови да продадат Кардосо, който е твърд титуляр в състава. Перейра има травма в корема, като на този етап лечението му е медикаментозно и изглежда, че няма да се наложи да се подложи на хирургическа интервенция. Жълто-черните се надяват, че Джонатан ще е напълно възстановен и до затварянето на трансферния прозорец ще се открие възможност за продажбата му. На Коматево са готови и с вариант да се разделят с него по взаимно съгласие, ако шансовете за негов изходящ трансфер се сведат до нулеви. Перейра е един от скъпоплатените чужденци в състава, а канарчетата се подсилиха и с холандеца Родни Клустер на неговата позиция. Еберт Кардосо показва стабилни игри и в Ботев ще са доволни, ако успеят да го пласират в чужбина.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки