Балъков връща двама в националния за Англия

Вижте за кого става дума

Балъков връща двама в националния за Англия
Селекционерът на България Красимир Балъков ще прати повиквателна на бразилската звезда на Лудогорец Вандерсон за европейската квалификация с Англия на "Уембли", която е на 7 септември.
 
Специалистът искаше Вандерсон още преди мачовете с Чехия и Косово, но тогава документално футболистът не можеше да бъде част от "трикольорите". Сънародникът му Марселиньо, който сега изпадна в немилост в Разград, беше получил повиквателна за квалификациите през юни, но се контузи и пропусна мачовете. Този път обаче не попада в сметките на Бала, след като не играе и при шампионите.
 
Вандерсон е на 31 години, като от 2014 година е в България, когато беше привлечен от Лудогорец. За този период има близо 220 мача за "орлите", с които е спечелил пет титли, една Купа на България и три Суперкупи на страната. Два пъти участва в Шампионската лига, като в евротурнирите има 52 мача и 13 гола.
 
Бала смята, че неговият опит ще бъде полезен на тима за предстоящите европейски квалификации. Самият футболист е дал съгласието си да облече националната фланелка на България. Един от най-големите таланти на родния футбол Божидар Краев също се завръща в тима, като също дава заявка за титулярно място в Англия. 
 
Правещият страхотен старт на сезона в Португалия Краев също е в състава на Балъков. Младокът премина под наем от датския Мидтиланд в португалския Жил Висенте, където за две седмици се превърна в любимец на феновете. Най-накрая той започна да играе на позицията, на която се чувства най-добре - зад нападателя и това даде моментално резултат.
 
Краев вкара гол в последната среща от подготовката на отбора, като моментално се наложи в титулярния състав, носейки две победи на тима в първите два официални мача. Първо се разписа в последната минута за успеха с 3:2 над Авеш в турнира за Купата на Лигата, класирайки тима си в груповата фаза на надпреварата. След това пък нокаутира гранда Порто на старта на сезона с нов хубав гол в 77-ата минута, който донесе успеха на новаците с 2:1.
 
Краев не беше викан в последните мачове, като с националната фланелка има 7 мача и два гола, въпреки че не играе нападател.
 
Краси Балъков е приготвил още изненади в състава за мача с "лъвовете", но първо се надява всички играчи, които е набелязал, да бъдат здрави. Повиканите национали ще станат ясни след седмица.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки