ОФИЦИАЛНО: Витоша заплаши да бойкотира мача с Левски!

„Ако срещата не се играе на нашия стадион, тя няма да се проведе", категорични са от Бистрица

ОФИЦИАЛНО: Витоша заплаши да бойкотира мача с Левски!

Ръководството на Витоша Бистрица съобщи, че ще бойкотира мача с Левски от шестия кръг на българския футболен елит, ако двубоят не се играе на клубния стадион.

Novsport.com припомня, че по-рано през деня от БФС оповестиха, че срещата ще се играе на „Васил Левски“ заради „рисковия характер и подписан протокол за охрана със СДВР от ФК „Витоша“ Бистрица за Националния стадион“.

Ето и отговора на Витоша Бистрица, без редакторска намеса от наша страна:

„През последните четири години ръководството на Витоша (Бистрица) и в частност президентът на клуба Сергей Ташков непрестанно полагат неимоверни усилия, за да подобрят материалната база на клуба и да предложат не само на футболистите на Витоша, но най-вече на съперниковите играчи, треньори и ръководители комфорт и истинско удоволствие от провеждането на мачове на стадиона в Бистрица.

В тази връзка ръководството на клуба е дълбоко разочаровано от поредното решение за кой ли път да не ни бъде позволено да приемем Левски на собствения си стадион “Витоша”. Двубой, който ще се превърне в истински празник за клуба и ще предложи невероятна атмосфера и за феновете на “тигрите”, и за феновете на “сините” на изцяло футболното съоръжение в Бистрица.

Едно домакинство на Националния стадион не само че не предизвиква сериозен зрителски интерес, което води до липса на каквато и да е атмосфера, от което страдат най-вече футболистите, но и струва на клуба над 20 хил. лева, които трудно могат да се възстановят от приходи от билети, което реално е единственият начин за финансови постъпления.

До момента независимо срещу кой отбор е играл тимът на Витоша на домашна сцена, ръководството на клуба се е справяло отлично с организацията и е предоставяло едни от най-добрите условия за подготовка и провеждане на футболен двубой от елита на България.

В тази връзка клубът е категоричен, че ако не му бъде позволено да приеме Левски на собствения си стадион в Бистрица, то срещата ще бъде бойкотирана и съответно няма да се проведе.

С уважение,

Ръководството на Витоша (Бистрица)
Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки