Локо Пд обжалва наказанието за расизъм, от УЕФА объркали родното „уууу“

„Смърфовете“ ще опитат да пренапишат историята в Страсбург

Локо Пд обжалва наказанието за расизъм, от УЕФА объркали родното „уууу“

Ръководството на Локомотив (Пд) обжалва пред УЕФА наказанието за расизъм, което беше наложено на клуба след първия мач със Страсбург.

Припомняме, че централата затвори най-големия сектор на „Лаута“ за следващия домакински мач на тима.

„Не бързайте с това наказание. Обжалваме. Българското „ууууууу“ за тях е расизъм. Във Франция нямат подобен възглас и са го приели като маймунски звуци, а е ясно, че това не е истина“, разкри Крушарски.

Локомотив (Пд) допусна загуба с 0:1, след като игра почти цял мач с човек по-малко, но въпреки това имаше своите шансове да изравни.

Като цяло „черно-белите“ изиграха добър мач и може да съжаляват за грешката на Йосип Томашевич, който получи червен картон още в 10-ата мин.

Сега предстои реванш във франция, а в него Локомотив (Пд) ще се бори с мисия „Невъзможна“.

Според историята шансът момчетата на Бруно Акрапович за краен успех в Страсбург са твърда нула. Преди загубата на „смърфовете“ на „Лаута“ е имало точно 54 случая, в които наш тим е губил първи мач на собствен терен.

Успеваемостта в реваншите е нулева. Роден тим никога не е продължавал в Европа, ако падне в първия мач като домакин веднъж български отбор не е успявал да продължи в турнира, след като първо е паднал у дома.

От тези 54 отпадалия имаше няколко, в които чудото можеше да стане, но сякаш и някаква прокоба тегнеше над нашите тимове, пише "Меридиан мач".

Най-близо да крайният успех бе Литекс и то срещу силен противник като Панатинайкос. През 2002-ра „оранжевите“ паднаха с 0:1 от .детелините“ в Ловеч. На реванша с гол на аржентинския нападател Клаудио Граф вкараха мача в продължения.

Там обаче с човек по-малко (изгонен бе Златомир Загорчич) не издържаха и домакините обърнаха резултата до 2:1. Близо до чудо бе и Локомотив (Сф) на Стефан Грозданов срещу Рен - успех 2:1 като гост (два гол а на Саша Антунович), но загубата с 1:3 у дома натежа.

ЦСКА можеше да обърне нещата в битката с МТК през 2000 година. Бербатов обаче не успя при 1:0 за „червените“ в Будапеща да вкара заветния втори гол и пропусна чисто положение.

Черно море имаше шанс за подвиг срещу Щутгарт, но отново прокобата се задейства и „моряците“ не успяха. След 1:2 на „Васил Левски“ в София, варненци водеха с 2:0 десет минути преди края на реванша. Тогава обаче се разигра Марио Гомес и в последната минута стана 2:2.

Така Локомотив е изправен пред тази магия, която тегне над нашите тимове, когато тръгнат да гонят дивото като гост. Дали ще успеят да развалят прокобата – ще стане ясно в четвъртък вечер. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки