Винъс Уилямс детронира Бертенс в Синсинати, сестра ѝ се отказа

Ето подробностите

Винъс Уилямс детронира Бертенс в Синсинати, сестра ѝ се отказа

Бившата водачка в световната ранглиста Винъс Уилямс победи миналогодишната шампионка Кики Бертенс с 6:3, 3:6, 7:6(4) в мач от втория кръг на турнира по тенис за жени в Синсинати, който е от категория Премиер. Нейната сестра Серина обаче се отказа от участие в надпреварата заради контузия.

 

"Просто отбягвах рискови удари, защото понякога използвам твърде много сила и така не е лесно да имам контрол над топката. Опитвам да играя умно и опростено, а не да изпадам в крайности, което се случва доста лесно по принцип", заяви американката.

 

Уилямс поведе с 3:0 в третия сет, но когато сервираше за мача при 5:4, но допусна няколко грешки и холандката върна пробива. Двете тенисистки стигнаха и до тайбрек, в който американката поведе с 3:0 и 6:2, преди да затвори срещата.

 

По-малката от сестри Уилямс - Серина, обаче отказа участие на турнира заради болки в гърба, които я принудиха да се оттегли и от финала в Торонто.

 

"Дойдох тук с желание и амбиция да играя. Имаше окуражителни признаци след сутрешната ми тренировка, но за съжаление болките се появиха отново", каза тя.

 

Поставената под номер 13 Ангелик Кербер също напусна турнира, след като отстъпи с 6:7(7), 2:6 на Анет Контавейт. 23-годишната естонка изоставаше с 3:5 в първия сет, но спечели три поредни гейма до 6:5 и след това взе тайбрека. Тя спечели и първите девет разигравания във втория сет, а Кербер така и не успя да възстанови пасива си от 0:4.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки