Шюрле отново блести за Спартак (Москва) в Лига Европа

Спартак беше на път да допусне пълен обрат в първия мач, но след влизането на Андре Шюрле стигна до победа с 3:2

Шюрле отново блести за Спартак (Москва) в Лига Европа

Спартак (Москва) победи с 2:1 Тюн и с общ резултат 5:3 елиминира швейцарския тим в третия квалификационен кръг на Лига Европа. Андре Шюрле изигра поредения си силен мач за руския гранд и вкара един от головете. Спартаковци губеха с 0:1 на почивката, но в началото на второто полувреме по-високата им класа си каза думата и те взеха своето. В плейофите съперник на Спартак ще е Брага. 

 
Спартак беше на път да допусне пълен обрат в първия мач, но след влизането на Андре Шюрле стигна до победа с 3:2. Германецът пропусна дузпа, но след това асистира на Зелимхан Бакаев, който вкара два от головете за руския гранд.
 
 
Двамата се разписа и при успеха над Ахмат (3:1) в първенството, а наставникът Олег Кононов логично им гласува доверие като титуляри в реванша с Тюн. Атаката на Спартак водеше Есекиел Понсе, а шанс от първата минута получи и Резиуан Мирзов.
 
Гостите от Тюн започнаха в предни позиции със Симоне Рап и Мигел Кастроман. Техният старши треньор Марк Шнайдер заложи на по-прибрана тактика и се надяваше футболистите му да дочакат грешка в противниковата защита, за да стигнат първи до гол и да върнат интригата. Това и се случи. Още в 7-ата минута швейцарците поведоха с попадение на Щефан Гларнер след атака по левия фланг и точен удар, който не остави шансове на Александър Максименко.
 
Спартаковци можеха много бързо да изравнят, но Шюрле нацели гредата. В 17-ата минута защитата на руснаците отново се пропука и Стилхарт пропусна да ги накаже. В 26-ата Роман Зобнин влезе на скорост в наказателното поле и финтира защитник, но прати топката в аут. Спартак атакуваше повече, но контрите на Тюн бяха много опасни. Шюрле се опитваше да раздвижи действията на домакините, но в повечето случаи те бяха еднообразни и предвидими.
 
"Червено-белите" вдигнаха оборотите в началото на второто полувреме и набързо обърнаха нещата в своя полза. В 52-ата минута Зобнин напредна по десния фланг и центрира към Шюрле. Вратарят на Тюн спаси удара на бившия германски национал, но нямаше какво да стори при добавката на Понсе. В 58-ата минута смело тръгна през трима защитници и намери непокрития Шюрле, който вкара за 2:1.
 
Тюн не се предаде дори и при това развитие на мача. В 65-ата минута Рап отправи силен шут, спасен от Максименко. После Шюрле беше близо до втория си гол в мача, но Февр се намеси впечатляващо. В 81-ата минута Кастроман от гостите стреля покрай вратата, което беше и последната любопитна ситуация в срещата. 
10 от Барса рухнаха срещу ПСЖ (ВИДЕО)

Вижте подробности

Спортинг (Лисабон) с оферта да си върне Роналдо, дава му шанс да играе в ШЛ

Той има оферта от клуба в който стартира голямата му кариера

Радост в Интер Маями: Меси вече е здрав и се завръща сред титулярите

Травмата в бедрото му е отшумяла

Съвсем очаквано: Бенфика дава нов договор на ветерана Ди Мария

Аржентинецът играе страхотно, макар че е на сериозна футболна възраст

ПСЖ с амбициозен ход, ще се пробва за капитана на Челси Рийс Джеймс

Първите разговори между двете страни вече дори са стартирали

Бензема разкритикува съотборниците си в Ал Итихад

"Не мога да печеля сам мачове", категоричен е той

ПСЖ надви Марсилия на "Велодром" с човек по-малко (ВИДЕО)

Парижани спечелиха комфортно

Интер Маями загуби катастрофално без Меси в състава (ВИДЕО)

Отборът на аржентинеца отстъпи с 0:4 срещу Ню Йорк Ред Булс

Ирландия изпусна Белгия, пропиля дузпа и двете страни врътнаха реми (ВИДЕО)

В този сблъсък не паднаха попадения

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки